JAV ir Rusijos pareigūnai nepatvirtino D.Umarovo žūties

JAV ir Rusijos pareigūnai kol kas oficialiai nepatvirtino žymaus čečėnų separatistų vado Doku Umarovo mirties, rašo „RIA Novosti“.

Žinios apie D.Umarovo likimą - prieštaringos.<br>Wikipedia.org nuotr.
Žinios apie D.Umarovo likimą - prieštaringos.<br>Wikipedia.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-03-19 13:15, atnaujinta 2018-02-15 07:14

Žiniasklaida, remdamasi Šiaurės Kaukazo „Islamo Kaukazo emyrato“ organizacijos pranešimu, apie D.Umarovo mirtį informavo antradienį.

Rusijos nacionalinio kovos su terorizmu komiteto atstovas trečiadienį pranešė, kad šalies specialiosios tarnybos neturi jokios oficialios informacijos apie D.Umarovo mirtį.

Sausio mėnesį Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad teroristas bus laikomas gyvu, kol šio fakto nepatvirtins žvalgybos tarnybos. Tokią pačią poziciją išreiškė ir JAV nacionalinės saugumo tarybos atstovai.

Kremliaus remiamas Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas teigia, kad žinutės apie čečėnų separatistų lyderio mirtį buvo perimtos dar sausį.

„D.Umarovas miręs jau ilgą laiką, mes tik ieškome jo kūno. Oficialiai skelbiu, kad jis nekelia jokios grėsmės čečėnų tautai“, - kalbėjo R.Kadyrovas.

Kovodamas už Čečėnijos nepriklausomybę nuo Rusijos, D.Umarovas surengė nemažai atakų, įskaitant ir išpuolį Maskvos Domodedovo oro uoste 2011 metų sausį, ir dvigubą teroro aktą Maskvos metro 2010-ųjų kovą.

JAV vyriausybė už informaciją, padėsiančią sučiupti čečėnų sukilėlių lyderį, žada 5 mln. dolerių premiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.