J.Tymošenko „raginimai žudyti rusus“ - tik montažas?

J.Tymošenko – itin prieštaringai vertinama figūra ir savo tėvynėje, ir Rusijoje, kuri išėjo iš kalėjimo protestuotojams Kijeve nuvertus prorusišką prezidentą Viktorą Janukovyčių, – patvirtino, kad balsas yra jos, bet sakė, kad komentarai buvo suklastoti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2014, 4:28 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:20 AM

J.Tymošenko – itin prieštaringai vertinama figūra ir savo tėvynėje, ir Rusijoje, kuri išėjo iš kalėjimo protestuotojams Kijeve nuvertus prorusišką prezidentą Viktorą Janukovyčių, – patvirtino, kad balsas yra jos, bet sakė, kad komentarai buvo suklastoti.

J.Tymošenko girdima kalbanti rusiškai. Ekspremjerė labai stengiasi viešumoje kalbėti tik ukrainietiškai, nors pati augo kalbėdama rusiškai.

„Tai tikrai peržengia visas ribas“, – sako J.Tymošenko nutekintame telefoninio pokalbio įraše, kuris buvo paskelbtas „YouTube“ ir pirmadienį vakare transliuotas per Rusijos televiziją.

„Reikia imtis ginklo ir eiti naikinti tų prakeiktų „kacapų“ drauge su jų vadovu“, – įraše rusiškai sako kalbanti moteris, kuri V.Putino vardo nepamini.

Užgaulus žodis „kacapai“ ukrainiečių kalboje reiškia rusus.

Pranešama, kad to pokalbio metu J.Tymošenko su ukrainiečių parlamentaru ir buvusiu vyriausybės nariu Nestoru Šufryčiu aptarinėjo ir Krymo prijungimą prie Rusijos.

„Man šokas, — girdėti vyriškas balsas, spėjama kad tai N.Šufryčius, apie padėtį Kryme, — kaip tik šiandien kalbėjau su mūsų pažįstamu, jis vos neverkia“.

Moteriškas balsas, esą priklausantis J.Tymošenko, emocingai atsako: „Aš pati pasirengusi dabar imti automatą ir eiti šaudyti tam padugnei į kaktą!“.

„Vakar aš sakiau, jeigu, neduok Dieve, prasidės karinis konfliktas, aš, atsargos karininkas, ir mano vyresnysis sūnus atsargos karininkas, mes imsime ginklą ir eisime ginti šalies“, – sakė N.Šufryčius.

„Gailiuosi, kad dabar negaliu būti ten ir nevadovavau visiems šitiems procesams. (Necenzūrinis žodis) jie būtų iš manęs gavę Krymą, – sakė ji. – Bučiau radusi (būdą), kaip išnaikinti tuos (necenzūrinis žodis)“.

„Tikiuosi, kad pasitelksiu visus savo ryšius ir pakelsiu visą pasaulį, kaip tik galėsiu, kad ... iš tos Rusijos neliktų nė išdeginto lauko“, – sako ji.

J.Tymošenko, kuri trejus metus praleido kalėjime dėl, kaip teigia jos šalininkai, politiškai motyvuotų kaltinimų, o praėjusį mėnesį išėjo į laisvę, sakė, kad jeigu būtų buvusi valdžioje, Maskva nebūtų galėjusi pasiimti Krymo.

Aptarinėdama Ukrainos etninių rusų, kurių yra 8 mln., likimą, J.Tymošenko sako, kad juos reiktų „naikinti atominiu ginklu“.

J.Tymošenko patvirtino to skambučio autentiškumą, bet sakė, kad fragmentas apie 8 mln. rusų yra „montažas“.

„Iš tikrųjų aš pasakiau: „Rusai Ukrainoje yra ukrainiečiai. Linkėjimai FST““, – sakė ji, paminėdama Rusijos slaptąją tarnybą, kuri, kaip ji aiškiai mano, stovi už to telefoninio pokalbio pasiklausymo.

„Atsiprašau už keiksmažodžius“, – pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.