Krymo savigynos gretose - juodaodis rusų nacionalistas iš Rygos

Prorusiškuose Krymo savigynos būriuose atsirado ir juodaodis. Egzotiškos išvaizdos aktyvistas į Simferopolį ginti Krymo nuo „banderovcų“ atvyko tiesiai iš Anglijos, vos išgirdęs, kad tokie būriai egzistuoja. Priimtas buvo iš karto, ir dabar su dėmėta uniforma, pasipuošęs diržu su sovietine žvaigžde, patruliuoja Simferopolio gatvėse.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2014, 10:34 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:39 AM

Garbanotą juodaodį aktyvistą, gerai kalbantį rusiškai, bendražygiai vadina tiesiog Benia. Tikrasis vaikinuko vardas – Aijo Benessas. Nepaisant savo odos spalvos, Benia jaučiasi rusiško pasaulio dalimi.

Jo tėvas – iš Ugandos, priklauso lango genčiai. Motina – gimusi Rusijoje, o pats Benia gimė Latvijoje ir yra Latvijos pilietis. Būtent čia, Rygoje, jis pasižymėjo kaip radikalus rusų nacionalistas ir garsėjo prorusiškomis akcijomis.

Už savo „patriotiškus“ įsitikinimus Beniai teko ne kartą kalėjime pasėdėti. Kaip rašo ura.ru, jis yra teistas net penkis kartus. Pusė metų Latvijos kalėjime – už kvietimus nuversti konstitucinę valdžią, du mėnesiai – už ministro pirmininko pareigas einančio Andrio Škelės įžeidimą.

Tačiau aktyvistas pažįsta ne tik latviškus kalėjimus. Šešias savaites kalėjimo jis gavo ir Nyderlanduose, už grasinimą užpulti Saugumo ir teisės ministeriją. Dar du kartus už įvairias akcijas Benia buvo nuteistas lygtinai.

Kovotojo patirties juodaodis prorusiškas aktyvistas sakosi įgijęs Palestinoje, kur buvo nukeliavęs ir dalyvavo gatvių grumtynėse.

Bet pastaruosius keletą metų „patriotas“ leido kapitalistiniuose Vakaruose – iš ES „nustekentos“ Latvijos, kai tik atsirado galimybė, spruko į Londoną, kur, kaip ir visi eiliniai Rytų Europos emigrantai, bandė uždarbiauti.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.