Britų teismas: oligarchas B.Berezovskis greičiausiai nusižudė

Antrą dieną svarstydamas Rusijos verslininko Boriso Berezovskio, 2000 m. emigravusio į Jungtinę Karalystę, mirties bylą, Vindzoro karališkasis teismas padarė preliminarią išvadą, kad labiausiai tikėtina, jog B.Berezovskis nusižudė. Liudininkų parodymai ir teismo medicinos ekspertizės rezultatai rodo, kad greičiausiai oligarchas pasikorė ant savo paties šaliko, rašo newsru.com.

B.Berezovskis mirė 2013 m. kovo 23 d. Didžiojoje Britanijoje, būdamas 67 metų.<br>„Reuters“/„Scanpix“nuotr.
B.Berezovskis mirė 2013 m. kovo 23 d. Didžiojoje Britanijoje, būdamas 67 metų.<br>„Reuters“/„Scanpix“nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2014, 5:10 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:40 AM

Teisme antrąją dieną buvo pateiktos tikslios detalės apie šaliką, kuris buvo rastas ant mirusio B.Berezovskio kaklo vonios kambaryje jo paties namuose. Pasak teismo medicinos ekspertų, jokių požymių, kad kas nors galėjo prisidėti prie verslininko mirties, nėra.

„Abi perplėšto šaliko dalys sutampa, abiejų dalių pluoštas identiškas. Taip pat buvo aptikta daugybė pluošto skaidulų, identiškų šaliko medžiagai, ant vonios kambario dušo vamzdžio ir ant pono B.Berezovskio drabužių“, – sakė ekspertai.

Pirmąją dieną parodymus dėl oligarcho mirties davė jo apsaugininkas Avi Navama, su kuriuo B.Berezovskis pragyveno 6 metus, taip pat apsaugininko žmona. Abu liudininkai pažymėjo, kad paskutinius pusę metų prieš mirtį oligarchas išgyveno sunkią depresiją. Jų manymu, šeimininko emocinei būklei įtakos turėjo kito rusų oligarcho Romano Abramovičiaus 5 mlrd. ieškinys prieš jį.

B.Berezovskio finansinė padėtis pasunkėjo ir dėl jo verslo partnerio Badri Patarkacišvilio mirties. Be to, buvusios žmonos Jelenos Gorbunovos ieškinys jį galėjo galutinai sužlugdyti finansiškai.

B.Berezovskio sūnus Artiomas teisme pasakojo, kad tėvas gėrė antidepresantus ir konsultavosi su psichiatrais, bet likus keletui dienų iki mirties liovėsi gerti vaistus, nes dėl jų kilo kepenų problemų.

Panašius parodymus davė ir B.Berezovskio duktė Jelizaveta. Ji taip pat sakė nustebusi, kai sužinojo apie jo mirtį, nes, jos nuomone, kaip tik prieš keletą dienų jis pradėjo įveikti depresiją. Ji sutapimu pavadino tai, kad likus 9 dienoms iki mirties tėvas padarė pakeitimų savo testamente.

Giminaičių liudijimus patvirtino ir B.Berezovskį nuo klinikinės depresijos gydęs psichiatras. Pasak gydytojo, pacientas jautė „nesiliaujantį spaudimą“ dėl teisinių sunkumų ir nematė išeities iš padėties. Bet, psichiatro manymu, antidepresantų kurso nutraukimas negalėjo iš karto paveikti B.Berezovskio nuotaikos.

B.Berezovskis mirė 2013 m. kovo 23 d. Didžiojoje Britanijoje, būdamas 67 metų. Jis buvo rastas su kilpa ant kaklo savo užmiesčio name Askote prie Londono.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.