Ukrainos VRM teigia - „Pravyj sektor“ aktyvistas nusišovė pats

Ukrainos Vidaus reikalų ministerija tvirtina, kad „Dešiniojo sektoriaus“ („Pravyj sektor“) aktyvistas Oleksandras Muzyčko, žinomas kaip Saško Bilyj, žuvęs per sulaikymą, nusišovė pats. Esą, balistinės ekspertizės rezultatai patvirtino, kad kulka, išimta iš jo krūtinės, buvo paleista iš pistoleto, kurį per sulaikymą jis laikė rankoje, rašo zn.ua.

Pradžioje VRM pranešė, kad O.Muzyčko buvo mirtinai sužeistas per sulaikymą, nes pradėjo šaudyti į teisėsaugininkų pusę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pradžioje VRM pranešė, kad O.Muzyčko buvo mirtinai sužeistas per sulaikymą, nes pradėjo šaudyti į teisėsaugininkų pusę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2014, 3:47 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:44 AM

„Kriminalistai padarė išvadą, kad abi kulkos – ir ta, kuri išimta iš O.Muzyčko kairiosios krūtinės dalies, ir ta, kurią medikai išėmė iš sužeisto specialiųjų Ukrainos VRM pajėgų „Sokol“ kario peties viduriniojo trečdalio, buvo paleistos iš ginklo, kuris buvo O.Muzyčko rankoje“, - pareiškė vidaus reikalų viceministras Vladimiras Jevdokimovas.

„Dešiniojo sektoriaus“ aktyvistas O.Muzyčko žuvo naktį iš kovo 24 į 25 d. per specialią VRM operaciją Rovno srityje.

Milicija aiškino sulaikiusi organizuotos nusikalstamos grupuotės, į kurią įėjo ir O.Muzyčko, narius.

Pradžioje VRM pranešė, kad O.Muzyčko buvo mirtinai sužeistas per sulaikymą, nes pradėjo šaudyti į teisėsaugininkų pusę. Po to buvo pareikšta, kad mirtinas šūvis į jo širdį buvo paleistas iš jo paties ginklo. Tiesa, anksčiau Ukrainos parlamentaras Oleksandras Donas socialiniame tinkle „Facebook" rašė, jog O.Muzyčkos automobilį blokavo dvi kitos mašinos, iš kurių iššokę užpuolikai nutempė jį į savo furgoną.

„Vėliau jis buvo išmestas iš mašinos už nugaros surakintomis rankomis su dviem šautinėmis žaizdomis širdyje", - parlamentaro pareiškimą citavo naujienų agentūra „Interfax".  „Dešinysis sektorius“ pareikalavo nedelsiant atsistatydinti vidaus reikalų ministrą Arseną Avakovą ir suimti visus specialiojo padalinio „Sokol“ darbuotojus, susijusius su O.Muzyčko nužudymu.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.