Tailando gatvėse atsinaujino antivyriausybiniai protestai

Dešimtys tūkstančių protestuotojų

Tailande atsinaujino protestai prie Y.Shinawatros<br>AP nuotr.
Tailande atsinaujino protestai prie Y.Shinawatros<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-03-29 11:55, atnaujinta 2018-02-15 00:46

Pasak premjerės atstovų, „susirinkusi minia yra pakankamai didelė, kad sukeltų transporto spūstis, bet dalyvių mažiau nei ankstesniuose protestuose“.

„Manome, kad protestuotojų skaičius išaugs iki 50 tūkst. Protestuotojai vis dar plūsta į sostinę ir 8 tūkst. policininkų yra parengtyje, jei prasiveržtų smurtas, bet apskritai, mes nesitikime, kad kažkas įvyks“, - teigė ministrės pirmininkės atstovas.

Per paskutinius penkis mėnesius protestuotojai uždarė valstybines įstaigas ir sužlugdė vasario 2 dienos rinkimus, kurie Tailando konstitucinis teismo sprendimu buvo paskelbti neteisėtais.

Protestuotojai reikalauja politinių ir rinkimų reformų prieš surengiant visuotinius rinkimus.

Y.Shinawatra atmetė protestuotojų reikalavimus atsistatydinti, bet susiklosčius tam tikroms aplinkybėms jai gali tekti palikti premjero postą.

Iki pirmadienio ministrė pirmininkė turi apsiginti prieš Nacionalinę antikorupcijos komisiją dėl pareigos nevykdymo per ryžių pirkimo sandorį, dėl kurio patirta didžiulių nuostolių.

Jei komisija nuspręstų rekomenduoti apkaltą premjerei, aukštesnieji Senato rūmai gali pašalinta ją iš pareigų. Sekmadienį Tailande bus renkami 77 senatoriai iš 150.

Likusieji yra paskiriami teisėjų ir kitų aukštų valdžios pareigūnų, pavyzdžiui, Nacionalinės antikorupcijos komisijos narių, kurie nepalaiko dabartinės premjerės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.