Buvęs Izraelio premjeras nuteistas už kyšininkavimą

Tel Avivo apygardos teismas pirmadienį nuteisė buvusį premjerą Ehudą Olmertą už korupciją. Teismas įrodė, kad šaliai vadovavęs E.Olmertas buvo susijęs su dideliu nekilnojamojo turto vystymo projektu Jeruzalėje, pranešė Izraelio žiniasklaida.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 31, 2014, 11:40 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:02 AM

Tai pirmas kartas, kai koks nors buvęs Izraelio premjeras yra nuteisiamas dėl kyšininkavimo. E.Olmerto atvejis yra vadinamas vienu didžiausių korupcijos skandalų per Izraelio istoriją.

Kaip nurodė visuomeninis televizijos Pirmasis kanalas, E.Olmertas buvo nuteistas už du atskirai priimtus kyšius. Vienas tų atvejų yra susijęs su didžiulio gyvenamojo komplekso „Holyland“ statybomis Jeruzalėje, kai jis dar buvo šio miesto meras.

2010 metais E.Olmertas buvo paskelbtas pagrindiniu įtariamuoju dėl vadinamojo „Holyland“ reikalo, įtarus, kad jis paėmė iš viso maždaug 1,5 mln. šekelių (312 tūkst. eurų) kyšių, bet vėliau kaltintojai tą įtariamų kyšių sumą sumažino maždaug perpus.

E.Olmertas Jeruzalės meras buvo nuo 1993 iki 2003 metų. Vėliau jis buvo prekybos ir pramonės ministras, užėmė kelis kitus postus vyriausybėje, o 2006-aisiais tapo premjeru.

Jis atvedė centro dešinės partiją „Kadima“ į vyriausybę, bet 2008 metų rugsėjį atsistatydino iš premjero posto, kai policija rekomendavo apkaltinti jį keliose kyšininkavimo bylose.

2013 metų liepą Jeruzalės teismas pripažino E.Olmertą kaltu dėl piktnaudžiavimo pasitikėjimu vienoje didelio dėmesio sulaukusioje korupcijos byloje, bet išteisino jį dėl dviejų rimtesnių kaltinimų, susijusių su įtarimais, kad jis priėmė grynųjų prikimštus vokus ir daugelio sąskaitų apmokėjimą už keliones į užsienį.

Jam buvo skirta 19 tūkst. dolerių bauda ir lygtinė kalėjimo bausmė už kyšininkavimą.

Tas nuosprendis yra susijęs su E.Olmerto paslaugomis vienam buvusiam kolegai, kai ekspremjeras dar buvo prekybos ir pramonės ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.