Gruzijos viltys dėl NATO

Gruzija tikisi, kad NATO šiemet suteiks Tbilisiui narystės veiksmų planą.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-04-03 17:53, atnaujinta 2018-02-14 21:47

Anot Vilniuje ketvirtadienį viešėjusios Gruzijos užsienio reikalų ministrės Majos Pandžikidzės, tai būtų svarbus žingsnis narystės Aljanso link.

„Manome, kad atėjo metas žengti į priekį Gruzijos integracijos į NATO procese“, - tarptautinėje konferencijoje Vilniuje sakė ministrė.

Jos teigimu, Gruzija tikisi, kad dėl šio instrumento bus sutarta per Aljanso viršūnių susitikimą rugsėjo mėnesį Jungtinėje Karalystėje.

„2014-ųjų viršūnių susitikimą laikome tinkamu metu atspindėti valstybės pažangą žengiant kitą konkretų žingsnį ir suteikiant Gruzijai aiškų narystės įrankį pradedant narystės veiksmų planą“, - teigė M.Pandžikidzė.

Gruzija prie narystės veiksmų plano arčiausiai buvo priartėjusi 2008 metų NATO viršūnių susitikime Bukarešte, bet nepritarus Vokietijai ši JAV iniciatyva buvo atmesta. Tuomet Lietuva tvirtai rėmė narystės veiksmų plano Gruzijai ir Ukrainai suteikimą.

NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Alexanderis Vershbow sakė, kad dėl narystės veiksmų plano suteikimo Gruzijai vyksta „gyvos diskusijos“. 

„Daugelis šalių sutinka su Gruzijos ministre, kad geriausias būdas pripažinti Gruzijos pažangą būtų įtraukti ją į narystės veiksmų planą, bet kitos šalys laikosi kitokio požiūrio“, - žurnalistams sakė Aljanso pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.