Rusija užimtų Baltijos šalis, jei čia būtų surengti referendumai

Rusijos parlamentaras, įtakingo gynybos komiteto narys valstybės Dūmoje Vladimiras Besonovas televizijos „Dožd” laidoje leido suprasti, kad Krymo scenarijus gali būti pakartotas ir Baltijos šalyse, jei šiose bus surengti panašūs referendumai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 5, 2014, 2:56 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:48 PM

Paklaustas ar nemano, kad po to, kas nutiko Kryme, kurį prisijungė Rusija, be papildomos NATO apsaugos nesaugiai pasijutusios Baltijos šalys nerimauja ne be reikalo komunistų partijai priklausantis deputatas tikino, kad „Baltijos šalys gali būti ramios dėl daugelio priežasčių“.

„Manau, kad Rusija korektiškai pasielgė dėl Krymo. Ir jei Baltijos šalyse – Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje - nebus referendumų, tai jos gali būti ramios. Rusija į jas nesiverš”,- teigė V.Besonovas.

Bet laidos vedėjai pasiteiravus, kas bus, jei kas nors Baltijos šalyse suorganizuos referendumus, V.Besonovas pridūrė, jog panašių veiksmų, kokių ėmėsi Kryme, Rusija galėtų imtis ir Baltijos šalyse. Esą būtina tik viena sąlyga.

„Aš abejoju, jog tai įvyks. Bet jei įvyks, mes peržiūrėsime šitą klausimą...”, - paslaptingai pareiškė komunistas, kuris priminė, kad Baltijos šalys nesilaiko NATO susitarimų dėl gynybos finansavimo. Parlamentaro nuomone referendumo pavyzdžiu galima laikyti 1991-ųjų kovo 17-osios visuotinę apklausą Sovietų Sąjungoje, kai dauguma visų šalies gyventojų esą pasisakė už SSRS išsaugojimą.

Prieš dvejus metus šis iš Rostovo prie Dono kilęs komunistų partijos veikėjas buvo sulaikytas dėl nesankcionuoto mitingo ir muštynių sukėlimo. Jam buvo panaikinta parlamentaro neliečiamybė.

Praėjusį mėnesį rusų karių nuo Ukrainos atplėštas ir okupuotas Krymas oficialiai prie Rusijos buvo prijungtas po „referendumo”, kuriame 96 proc. dalyvavusių esą pasisakė už prisijungimą prie Rusijos. Ukraina, Europa, JAV ir didžioji dalis pasaulio valstybių šios aneksijos nepripažįsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.