Venesuelos prezidentas derėjosi su opozicija

Venesuelos prezidentas

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 11, 2014, 2:04 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:39 PM

N.Maduro jau anksčiau buvo surengęs panašių susitikimų, tačiau tai pirmas kartas, kai prezidentas priėmė opozicijos lyderį Henrique'ę Caprilesą.

Per šešias valandas trukusį susitikimą neišvengta smurto proveržio. Dabar protestų prieš N.Maduro valdymą aukų padaugėjo iki 41. H.Caprilesas įspėjo, kad suirutė tęsis, kol nebus imtasi politinių reformų.

„Kelias yra ilgas ir sudėtingas, tačiau verta juo eiti, - prasidėjus posėdžiui sakė N.Maduro ir perspėjo neturėti nerealių vilčių. - Derybos nevyksta. Nėra jokių susitarimų. Mes siekiame surasti taikaus sambūvio, abipusės tolerancijos modelį“.

Pranešama, kad ketvirtadienį per protesto akciją Barkisimeto mieste nušautas policininkas. Pasak opozicijos aktyvistų, ligoninėje mirė moteris, kurią prieš mėnesį partrenkė automobilis demonstracijos centrinėje Valensijoje metu.

Oficialiais duomenimis, prasidėjus protestams vasario pradžioje nukentėjo apie 650 žmonių, daugiau nei 2 tūkst. sulaikyti, iš jų - per 170 vis dar laikomi už grotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo