Šiaurės Korėjos agentai užsipuolė Londono kirpėją

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas rūpinasi visais savo tautiečių gyvenimo aspektais, įskaitant šukuosenas. Jam atrodo, kad jo plaukų kirpimas yra tinkamiausias šalies studentams, kurie nuo šiol privalo atrodyti kaip jis. Su tuo nesutiko vienas Londono kirpėjas, kuris savo kirpyklos vitrinoje iškabino Kim Jong-uno atvaizdą kaip blogos šukuosenos pavyzdį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2014, 1:45 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:39 PM

Šiaurės Korėjos pareigūnams tai nepasirodė juokinga. Stalinistinės valstybės ambasados darbuotojai suskubo apsilankyti minėtoje kirpykloje, rašo independent.co.uk.

„Blogų plaukų diena? Visoms vyriškoms šukuosenoms balandžio mėnesį 15 proc. nuolaida“ - toks užrašas po Kim Jong-uno atvaizdu atsirado kirpyklos „M&M Hair Academy“ lange.

Pokštą sugalvojęs kirpyklos savininkas Mo Nabbachas vylėsi, kad tai bus gera reklama jo įstaigai. Tačiau sulaukė Šiaurės Korėjos ambasados darbuotojų teroro.

M.Nabbachas pasakojo, kad šiaurės korėjiečiai, kurių atstovybė įsikūrusi maždaug 3 kilometrai nuo kirpyklos, atvykę ėmė fotografuoti vitriną ir kažką užsirašinėti. Tada įėjo į vidų ir paprašė pasikalbėti su vadovu. M.Nabbachui prisistačius, jie pareikalavo, kad jis nuimtų iškabą, nes ji įžeidžia jų lyderį.

„Pasakiau jiems, kad čia Anglija, o ne Šiaurės Korėja, ir pasiūliau jiems kreiptis į teisininkus. Mes nukabinome plakatą, bet kai kurie mūsų klientai patarė jį sugrąžinti, nes mes gyvename demokratiškoje šalyje. Tie du vyrukai vilkėjo juodus kostiumus ir buvo labai rimti. Atrodė tikrai grėsmingai“, - pasakojo M.Nabbachas.

Tiek M.Nabbachas, tiek Šiaurės Korėjos ambasada dėl incidento kreipėsi į policiją. Tačiau pareigūnai veiksmų nesiėmė. „Mes kalbėjomės su abiem pusėmis ir nenustatėme jokio pažeidimo“, - teigė policijos atstovė.

Šiaurės Korėjos ambasados atstovas atsisakė patvirtinti faktą, kad atstovybės darbuotojai lankėsi kirpykloje. „Mes negalime to komentuoti“, - pareiškė jis.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.