Rusijos socialinį tinklą „VKontakte“ perėmė V.Putino parankiniai

Populiariausias Rusijos socialinis tinklas pirmadienį pranešė priėmęs savo įkūrėjo Pavelo Durovo atsistatydinimą, kai jis anksčiau šį mėnesį paskelbė paliekantis bendrovę, tačiau vėliau tikriausiai persigalvojo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-22 13:27, atnaujinta 2018-02-14 12:38

Kovo 21 dieną P.Durovas pranešė bendrovei „VKontakte“, kad atsistatydina, o vėliau jis nebuvo oficialiai atšaukęs šio savo sprendimo, naujienų agentūra „Interfax“ citavo socialinio tinklo naujienų tarnybą.

„Kadangi ... praėjo nustatytas vieno mėnesio laikotarpis, o jo atsistatydinimas nebuvo atšauktas, Pavelo Durovo įgaliojimai „VKontakte“ generalinio direktoriaus įgaliojimai baigėsi“, – sakoma pranešime.

Pats P.Durovas šio pareiškimo dar nekomentavo. 29 metų verslininkas balandžio 1-ąją paskelbė, kad atsistatydina iš bendrovės vadovo posto, kilus dideliam konfliktui su pagrindiniu akcininku. Tačiau daugelis tą jo žinutę suprato kaip balandžio 1-osios pokštą.

Keliomis dienomis vėliau P.Durovas savo socialinio tinklo paskyroje parašė, kad atsiima savo atsistatydinimą.

Tačiau pirmadienį paskelbtame pranešime buvo cituojamas „VKontakte“ vykdomasis direktorius Dmitrijus Sergejevas, kuris sakė, kad P.Durovas savo atsistatydinimo oficialiai neatšaukė.

„VKontakte“ turi per 100 mln. vartotojų, daugiausiai gyvenančių buvusiose Sovietų Sąjungos respublikose. Tai populiariausias socialinis tinklas Rusijoje, gerokai pranokstantis „Facebook“.

P.Durovas, įkūręs šią bendrovę, kai baigė studijas universitete, dažnai lyginamas su socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėju Marku Zuckerbergu.

P.Durovas pagarsėjo dėl savo atkaklaus priešinimosi Rusijos saugumo tarnybų pastangoms gauti prieigą prie „VKontakte“ duomenų.

Praėjusią savaitę jis rašė savo „VKontakte“ paskyroje, kad praeitais metais atsisakė saugumo tarnybų reikalavimui perduoti detales apie asmenis, įkūrusius grupines paskyras, nušviečiančias provakarietiškus protestus kaimyninėje Ukrainoje, kurie galiausiai nuvertė Kremliaus palaikomą prezidentą Viktorą Janukovyčių.

P.Durovas tvirtino, jog dėl šio žingsnio neteko savo 12 proc. akcijų bendrovėje, kuri rinkos vertė yra šimtai milijonų dolerių.

Bendrovės valdymas perduotas Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinkos žmonėms - milijardieriui Ališeriui Usmanovui, kuris kontroliuoja 52 proc. „VKontakte“ akcijų ir Igoriui Sečinui - bendrovės „Rosneft" vadovui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.