Vaizdo įraše – kapitono bėgimas iš skęstančio kelto

Vilkintis tik megztiniu ir apatiniais balandžio 16-ąją nuskendusio kelto „Sewol“ kapitonas Lee Joon-Seokas buvo vienas pirmųjų, pabėgusių iš skęstančio laivo. Tai paaiškėjo iš vaizdo įrašo, kurį balandžio 28-ąją ryte paskelbė Pietų Korėjos pakrantės apsaugos tarnyba.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 28, 2014, 2:54 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:12 AM

Tarnybos atstovas spaudai sakė, kad bėgdamas iš kelto kapitonas gelbėtojams neatskleidė savo tapatybės, rašo „South China Morning Post“.

92 narai šiandien vėl paniro į vilčių neteikiančią paiešką. Savaitgalį dingusių žmonių paieška buvo sustabdyta dėl prastų oro sąlygų bei suaktyvėjusių srovių.

Per kelto „Sewol“ katastrofą prie Pietų Korėjos pietvakarinės pakrantės žuvusių žmonių skaičius jau pasiekė 185, dar 117 laikomi dingusiais be žinios. Tai penktadienį pranešė šalies pakrančių apsaugos pareigūnai. 

Vyriausybė sutelkė visas turimas naujausias technines priemones ir gelbėtojus, bet nuo operacijos pradžios laive nepavyko rasti nė vieno gyvo žmogaus.    Keltas „Sewol“ nuskendo balandžio 16-osios rytą. Jame buvo 475 keleiviai ir įgulos nariai, tarp jų – 325 vienos Ansano miesto mokyklos moksleiviai. Išgelbėti 174 žmonės. 

Suimta arba sulaikyta 20 iš 29 kelto įgulos narių, tarp jų – kapitonas Lee Joon-Seokas. Jiems visiems pateikti kaltinimai aplaidumu ir pagalbos nesuteikimu keleiviams. 

Pirmasis gelbėjimo tarnybai paskambino ne kas nors iš įgulos narių, o laive buvęs moksleivis, kuriam nepavyko išsigelbėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.