JAV žada surasti išvogtą Ukrainos turtą

Jungtinės

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 29, 2014, 7:51 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:55 AM

Tai jis sakė Londone vykstančiame dviejų dienų Tarptautiniame Ukrainos forume dėl turto grąžinimo (UFAR), kuriam vadovauja Britanija ir Jungtinės Valstijos, ir kuriame dalyvauja atstovai iš 35 šalių. Konferencijos tikslas – padėti Ukrainos vyriausybei atgauti lėšas iš vasarį nušalinto prezidento Viktoro Janukovyčiaus ir jo aplinkos žmonių.

„Nereikia klysti, mes pasiryžę pasistengti, kad tai pavyktų, mes pasiryžę priversti atsakyti tuos, kurie yra atsakingi už Ukrainos aktyvų vagystę, ir taip pat esame pasiryžę užtikrinti, kad tie aktyvai būtų sugrąžinti Ukrainos žmonėms“, – sakė E.Holderis spaudos konferencijoje.

„Procesas nebus trumpalaikis, reikės pagalbos viso pasaulio šalių“, – pridūrė jis.

Britanijos kovos su ekonominiais nusikaltimais skyrius pirmadienį pranešė pradėjęs kriminalinį tyrimą dėl galimo pinigų plovimo, susijusio su korupcija Ukrainoje, ir įšaldė 23 mln. JAV dolerių lėšų Britanijos bankuose, susijusių su šia byla.

E.Holderis, kuris kreipdamasis į kaltuosius dėl turto grobstymo, sakė, jog „galite bėgti, bet negalite pasislėpti“. Jo paskaičiavimais, trūkstama pinigų suma sudaro milijardus dolerių.

„Tai rodo problemos mastą ir tai, kas pastatyta ant kortos... Tokių sumų sugrąžinimas bus ilgas ir susijęs su problemomis, su kuriomis dabar susiduria Ukrainos žmonės“, – sakė jis.

V.Janukovyčius buvo nuverstas vasario pabaigoje po kelis mėnesius trukusių didelių protestų. Tuos neramumus išprovokavo jo sprendimas atsisakyti pasirašyti asociacijos sutartį su Europos Sąjunga (ES) ir grįžti prie glaudesnių ryšių su Rusija.

Nuverstas prezidentas pabėgo iš Ukrainos į Rusiją ir dabar, kaip pranešama, gyvena užmiesčio name netoli Maskvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.