Rusija: ESBO misija Rytų Ukrainoje - provokacija arba kvailystė

Rusijos ambasadorius

Išsišokimais garsėjantis V.Čiurkinas išjuokė iš ESBO misiją Rytų Ukrainoje.<br>AP nuotr.
Išsišokimais garsėjantis V.Čiurkinas išjuokė iš ESBO misiją Rytų Ukrainoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

dpa, ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 30, 2014, 2:14 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:47 AM

„Ši kelionė buvo arba vadovybės Kijeve provokacija, arba, atleiskite, kvailystė, - pareiškė jis trečiadienį Niujorke. - Kaip galima susodinti karininkus į autobusą ir nesuderinus nusiųsti į tokį regioną - be dokumentų, patvirtinančių jų statusą?“

Anot V.Čiurkino, Maskva siekia, kad prorusiški separatistai Slovjanske paleistų ESBO stebėtojus.

Prieš tai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė tikįs, kad ESBO kariniai stebėtojai greitai bus paleisti.

„Aš tikiuosi, kad šis konfliktas bus išspręstas, ir kad jie galės laisvai išvykti“, - kalbėjo jis antradienį per Rusijos televiziją. V.Putinas pažymėjo, kad Ukrainos vyriausybė ESBO stebėtojų misiją turėjo suderinti su prorusiškais sukilėliais šalies Rytuose. ESBO stebėtojai anksčiau yra sakę, kad separatistai juos patikino, kad misijos nariai bus saugūs.

Tuo metu su populiaraus Vokietijos „Bild“ žurnalo korespondentais kalbėję Rytų Ukrainos separatistai žadėjo „netrukus“ paleisti pagrobtus ESBO stebėtojus.

Apie galimą įkaitų paleidimą „Bild“ pranešė separatistų užimto Slovjansko miesto meru save vadinantis Viačeslavas Ponomariovas.

„Atrodo, kad netrukus galėsime juos paleisti be apsikeitimo įkaitais“, - korespondentams sakė „meras“, ESBO stebėtojus anksčiau kaltinęs kartu atsigabenus Kijevo vyriausybės siųstą „šnipą“.

Aštuoni ESBO stebėtojai Rytų Ukrainoje buvo pagrobti penktadienį, vėliau vieną diabetu sergantį švedą separatistai paleido. Įkaitai šiuo metu laikomi Slovjansko mieste, kur sekmadienį buvo viešai parodyti susirinkusiems spaudos atstovams. Pagrobimą griežtai pasmerkė Vokietijos vyriausybė, nes tarp stebėtojų yra 4 šios šalies piliečiai, įskaitant ir grupės vadovą, pulkininką Axelį Schneiderį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.