Pareigūnai suėmė airių nacionalistų partijos lyderį

Airių nacionalistų partijos

Jeigu 65 metų G.Adamsui bus pateikti kaltinimai dėl J.McConville nužudymo, toks žingsnis būtų itin netikėtas ir galėtų smarkiai sukrėsti trapią taiką Šiaurės Airijoje.<br>AP nuotr.
Jeigu 65 metų G.Adamsui bus pateikti kaltinimai dėl J.McConville nužudymo, toks žingsnis būtų itin netikėtas ir galėtų smarkiai sukrėsti trapią taiką Šiaurės Airijoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

May 1, 2014, 3:06 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:28 AM

G.Adamsas buvo suimtas įtarus, kad jis 1972 metais davė įsakymą nužudyti 10 vaikų motiną Jean McConville katalikiškame Vakarų Belfaste, kuris buvo tapęs jo šalininkų nacionalistų bastionu.

Tie metais pareikalavo daugiausiai aukų per keturis dešimtmečius trukusį kruviną konfliktą, kai už įstatymų ribų paskelbtos Airijos respublikonų armijos (IRA) vykdyti nužudymai buvo tapę kasdienybe. Tuo metu G.Adamsas jau buvo vienas iš kovotojų vadų.

IRA slapta nužudė 38 metų J.McConville, kurią laikė Didžiosios Britanijos vyriausybės šnipe, ir pranešė jos vaikams, esą motina juos paliko.

Kai J.McConville buvo nužudyta, apie jos likimą ilgai nieko nebuvo žinoma, tačiau 2003 metais viename paplūdimyje netoli Airijos Respublikos buvo rasta jos kaukolė, suskaldyta kulkos.

Jeigu 65 metų G.Adamsui bus pateikti kaltinimai dėl J.McConville nužudymo, toks žingsnis būtų itin netikėtas ir galėtų smarkiai sukrėsti trapią taiką Šiaurės Airijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.