Londono teismai narplioja senų pedofilų nusikaltimus

Britas laidų vedėjas

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, WENN, BNS ir lrytas.lt inf.

May 6, 2014, 8:26 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:09 AM

84-erių metų vyras yra kaltinamas 15 išprievartavimų ir šešiais lytiniais nusikaltimais prieš dvi merginas laikotarpiu nuo 1976 iki 1981 metų Mančesteryje ir Česteryje, Anglijoje.

Per bylos nagrinėjimą Prestono Karūnos teisme antradienį jis prisiėmė kaltę dėl vieno iš jam pateikų kaltinimų. Šis nusikaltimas yra susijęs su jaunesne nei 16 metų mergaite ir buvo padarytas 1978 metais.

S.Hallas neigia likusius 20 kaltinimų ir trečiadienį vėl stos prieš teismą.

Kitoje panašioje byloje australų artistas veteranas Rolfas Harrisas antradienį atvyko į Londono teismą, kur turi būti teisiamas dėl virtinės įtariamų lytinio smurto atvejų.

84 metų R.Harrisas, kuris 1952 metais atsikraustė į Angliją ir dešimtmečius rodėsi per britų televiziją, į Sadarko karūnos teismą atvyko su žmona Alwen.

R.Harrisui pateikta 12 kaltinimų lytiniu smurtu keturių mergaičių atžvilgiu nuo 1968 iki 1986 metų. Jauniausiai tų mergaičių buvo septyneri ar aštuoneri, o vyriausiai – 19. Pats R.Harrisas kaltinimus neigia.

Vėliau antradienį turi prasidėti prisiekusiųjų parinkimas, o vėliau šią savaitę kaltintojai išdėstys savo argumentus. Manoma, kad teismo procesas truks daugiau nei pusantro mėnesio.

R.Harrisas garsėja kaip dailininkas, muzikantas, televizijos laidų vedėjas.

2005 metais jis nutapė karalienės Elizabeth II portretą jos 80-ojo gimtadienio proga, 2012-aisiais dalyvavo jos valdymo deimantinio jubiliejaus iškilmėse, buvo apdovanotas ir Britanijoje, ir Australijoje.

Kaip dainininkas, jis 1960 metais karaliavo Australijos populiariausiųjų sąrašuose su „Tie Me Kangaroo Down, Sport“, o 1969 metais Didžiojoje Britanijoje – su „Two Little Boys“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: KAM komentarai apie bepiločių orlaivių ekosistemą Lietuvoje