Tailando teismas nušalino premjerę

Tailando konstitucinis teismas šalies premjerei Yingluck Shinawatra dėl piktnaudžiavimo valdžia, nurodė palikti postą, informuoja „Reuters“.

Tailando Konstitucinis teismas pašalino iš posto premjerę Y.Shinawatrą.<br>AP nuotr.
Tailando Konstitucinis teismas pašalino iš posto premjerę Y.Shinawatrą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 7, 2014, 11:42 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:44 AM

Teismo teisėjai nusprendė, kad Y.Shinawatra neteisėtai į kitas pareigas perkėlė prieš tai valdžiusios vyriausybės paskirtą Tailando saugumo tarnybos vadovą Thawilą Pliensri. Skundą dėl premjerės piktnaudžiavimo valdžia anksčiau buvo pateikę keli Tailando senatoriai.

„Ministrės pirmininkės statusas nutraukiamas, Y.Shinawatra daugiau nebegali likti savo poste“, – pranešė nuosprendį skaitęs teisėjas.

Antradienį į Konstitucinio teismo posėdį atvykusi Y.Shinawatra neigė bet kokius jai inkriminuojamus kaltinimus ir tvirtino, kad saugumo tarnybos vadovo nušalinimas buvo atliktas „visų Tailando žmonių labui“, o ne iš asmeninių paskatų.

Teismo sprendimas greičiausiai sukels premjerę palaikančių piliečių protestų bangą, nes nepaisant nuo lapkričio mėnesio vykstančių antivyriausybinių mitingų, agrarinių Tailando regionų gyventojai J. Šinavatrą vertina teigiamai. Šalies opoziciniai judėjimai Y.Shinawatra kaltina korupcija, piktnaudžiavimu savo pareigomis bei politiniu pataikavimu anksčiau valdžiusiam, bet iš valdžios pašalintam broliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.