Donecko separatistai paskelbė sankcijas B.Obamai ir A.Merkel

Šią savaitę suverenia pasiskelbusios „Donecko liaudies respublikos“ (DLR) separatistai neliko abejingi Europos Sąjungos (ES) sankcijoms už Ukrainos skaldymą atsakingiems pareigūnams. DLR nusprendė paskelbti savo sankcijas ES ir JAV pareigūnams. Pirmiausia – šalių vadovams: JAV prezidentui Barackui Obamai, Vokietijos kanclerei Angelai Merkel ir ES užsienio reikalų patikėtinei Catherine Ashton, rašo zn.ua.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2014, 12:51 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:20 AM

DLR prezidiumas nusprendė, kad į teritoriją, kuri po farsu vadinamo sekmadienio referendumo pasiskelbė savarankiška, C.Ashton negalės įvažiuoti iki šių metų rugsėjo, A.Merkel – iki spalio, o B.Obama – iki lapkričio.

Tuo metu Jungtinės Karalystės premjerui D.Cameronui separatistai dar leido pagalvoti apie santykius su Kijevo „chunta“ – jis į sankcijomis „nubaustų“ pareigūnų sąrašą pateko sąlyginai.

Kaip nurodoma gegužės 7 d. datuotame pranešime, B.Obamai draudžiama atvykti į DLR už „nuolaidžiavimą vadinamojo laikinojo Ukrainos „prezidento“ Oleksandro Turčynovo vartojamam terminui „antiteroristinis“, kalbant apie antiliaudinį įstatymą, priimtą 2014.04.14“ (tądien buvo paskelbta apie antiteroristinės operacijos pradžią maištaujančiuose Ukrainos Rytuose).

„A.Merkel – dėl tos pačios priežasties kaip ir ponas B.Obama“, – nurodoma dokumente.

C.Ashton separatistų nemalonę pelnė už „nerūpestingumą ir pareigų atlikimą, dėl kurio Ukrainoje neonacistai pasijuto nebaudžiami, kas lėmė nusikaltimą prieš žmoniškumą Odesoje".

D.Camerono pavardė paminėta post scriptum.  „P.S.: „Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas D.Cameronas į sąrašą įtraukiamas sąlyginai (sankcijų netaikant praktiškai), jam siūlant permąstyti savo santykius su Kijevo chunta, atsižvelgiant į tradiciškai gerus santykius tarp Didžiosios Britanijos ir Donbaso“, – rašoma dokumente, pažymėtame 4-uoju numeriu.

Dokumentą pasirašė DLR prezidiumo bendrapirmininkis Denisas Pušilinas, kuris vadovauja prorusiškiems regiono separatistams.

Lrytas.lt primena, kad po gegužės 11-osios „referendumo“ į ES nemalonę, be Maskvos ir Krymo pareigūnų, pateko ir keletas Ukrainos separatistų.

Bendrijos sprendimu tarp sankcijų sulaukusių naujų asmenų yra Ukrainos Slovjansko miesto meru save vadinantis separatistų lyderis Viačeslavas Ponomariovas, Donecko „liaudies respublikos“ rinkimų komisijos pirmininkas Romanas Liaginas, Luhansko miesto rinkimų komisijos vadovasi Aleksandras Malychinas, Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas Olegas Cariovas ir dar du ginkluotų separatistų pajėgų vadai. Jiems bus draudžiama įvažiuoti į ES. Sankcijos bus peržiūrimos ne anksčiau kaip lapkričio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.