Pagrobtos Nigerijos moksleivės motina atpažino savo dukrą

Borno valstijoje gyvena nemaža krikščionių bendruomenė.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

May 13, 2014, 3:51 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:09 AM

Šį vaizdo įrašą motina pamatė pirmadienį vakare per televiziją ir būryje ant žemės sėdinčių mergaičių, vilkinčių visą kūną dengiančius hidžabus, pastebėjo savo dukterį, pranešė šiaurės rytiniame Čiboko mieste esančios Valstybinės mergaičių vidurinės mokyklos tėvų ir mokytojų asociacijos pirmininkė Dumoma Mpur.

Grupuotės „Boko Haram“ lyderis Abubakaras Shekau pirmadienį paskelbė naują vaizdo įrašą, kuriame siūlo paleisti daugiau nei 200 moksleivių, kurios buvo pagrobtos per reidą balandžio 15 dieną, mainais į vyriausybės kalinamus belaisvius. Kol kas neaišku, kada buvo nufilmuotas šis įrašas.

„Vaizdo įrašas vėl sukėlė tėvų nerimą, tačiau įvairūs vyriausybių žengti žingsniai ir užsienio karių atvykimas kelia mūsų dvasią, nors Čiboke dar nemačiau nė vieno kario“, – sakė D.Mpur telefonu agentūrai „Reuters“.

Nigerijos vyriausybė pranešė, kad nagrinėja visas galimybes, kaip išgelbėti pagrobtas mergaites. Jungtinės Valstijos ir Didžioji Britanija atsiuntė savo ekspertus padėti ieškoti pagrobtųjų, o Nigerija dislokavo dvi divizijas šiame šiaurės rytiniame pasienio regione.

Iš viso balandžio 14 dieną šalies Borno valstijoje esančiame Čiboko mieste buvo pagrobtos 276 mergaitės, kurių 223 vis dar yra dingusios.

Borno valstijoje gyvena nemaža krikščionių bendruomenė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.