Kas turtingą „Bado žaidynių“ režisieriaus sūnų pavertė žudiku?

Šaltakraujis žudikas, JAV, Santa Barbaroje nušovęs šešis žmones ir nusišovęs pats, pasirodė esąs Holivudo režisieriaus, kurio vienas žymiausių darbų – antrojo režisieriaus darbas filme „Bado žaidynės“, - Peterio Rodgerio 22 metų sūnus Elliotas Rodgeris. Kodėl turtingoje ir garsioje šeimoje užaugęs, regis, visko pertekęs vaikinas ėmėsi tokio žingsnio?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 25, 2014, 3:23 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:18 PM

Po tragedijos P.Rodgeris per advokatą išplatino pareiškimą, kuriame giliai apgailestavo dėl to, kas įvyko. Pasirodo, vaikino šeima dar prieš keletą savaičių dėl jo buvo kreipusis į policiją.

Turėjo Aspergerio sindromą

Šeimai pasirodė įtartini vaikino „Youtube“ skelbiami įrašai, iš kurių buvo galima manyti, kad jis gali nužudyti kitus žmones ir nusižudyti pats, rašo „Daily Mail“.

Tačiau policijai Elliotas nepasirodė įtartinas – priešingai, labai ramus ir mielas vaikinukas.

Pasak tėvo, visa šeima yra nusistačiusi prieš ginklus, todėl visiškai neaišku, iš kur žudikas jų gavo. Vaikino automobilyje buvo rasti trys automatiniai pistoletai ir šovinių. Visus ginklus Elliotas įsigijo legaliai – licenzijuotoje parduotuvėje, savo vardu. 

Daug draugų jis neturėjo. Draugių, merginų, beje, taip pat.

Dar ankstyvoje vaikystėje Elliotui buvo diagnozuota Aspergerio sindromas – autizmo forma, pasireiškianti bendravimo sunkumais.

Vaikinas kartu su kambariokais gyveno Santa Barbaroje, Nepriklausomo gyvenimo instituto bendrabutyje – ši įstaiga padeda sutrikimų turintiems suaugusiems žmonėms mokytis savarankiško gyvenimo įgūdžių.

Pasak advokato, svarbiausias vaikino tėvo tikslas ir buvo užkirsti kelią kažkam panašaus, kas nutiko dabar.

Nė karto nebučiavo merginos

Iš pažiūros Elliotas turėjo viską, apie ką jo amžiaus jaunuolis galėtų svajoti – mylinčius, turtingus tėvus, prabangų namą Kalifornijoje, galimybę maišytis tarp pirmojo ryškumo Holivudo žvaigždžių, netgi prašmatnų nuosavą BMW.

Tačiau kitapus tokio saulėto fasadinio gyvenimo vaizdo slypėjo beviltiškas vienišumas ir seksualinės frustracijos. Tai jį varė ir proto ir galiausiai privedė prie siaubingos suplanuotos masinės žmogžudystės.

Jo vidines kančias liudija daugybė jo įkeltų „Youtube“ vaizdo įrašų ir žinučių socialiniuose tinkluose. Iš viso to akivaizdu, kad Elliotas vis daugiau laiko praleisdavo kibernetinėje erdvėje, nei realiame pasaulyje.

Laikas nuo laiko jis kalbėdavo apie savo nesugebėjimą susirasti merginą, prisipažindavo, kad net ir baigęs koledžą nėra nė karto bučiavęs merginos, jau nekalbant apie seksą.

Jo bendraamžiai studentai mėgavosi gyvenimo malonumais važinėdami banglentėmis, linksmai atostogaudami ir besilinksmindami universitetų vakarėliuose, o Elliotas nesugebėjo viso to daryti, dėl to net lankėsi pas psichoterapeutą.

Nekentė besilinksminančių

Laikui bėgant jo viltys susirasti draugę ir išbandyti seksą vis labiau blėso, kol galiausiai pasiekė tamsiausią tašką, kuomet jis pažadėjo „atkeršyti“ visoms moterims apskritai.

Prieš dvejus metus savo „Youtube“ kanale Elliotas savotiškai išpranašavo tai, kas įvyks. Jis įkėlė vaizdo įrašą iš studijų draugų vakarėlio Isla Vistoje – miestelyje, kur jis Kalifornijos universitete studijavo politiką ir filosofiją.

Komentare būsimasis žudikas parašė: „Mane taip siutina, kai matau, kad šitiems žmonėms čia taip linksma. Aš esu tobulas išprusęs džentelmenas, bet tos beširdės merginos mėgsta būti tik su bjauriais pasipūtėliais“.

Maždaug prieš metus jis pradėjo rašyti į internetinį forumą „Puahate“, kur dalijamasi patarimais vyrams, kaip „pakabinti“ moteris. Vienoje pirmųjų žinučių jis parašė: „Kerštas yra tai, dėl ko verta gyventi“. Tema buvo „Aš neturiu dėl ko gyventi“.

Ellioto video dienoraščiai darėsi vis aštresni ir aštresni. Sunerimusi šeima vos prieš tris savaites paprašė jo ištrinti kai kuriuos įrašus.

Atrodytų sunkiai suprantama, kodėl toks gerai atrodantis vaikinas galėjo turėti tokių didelių problemų su priešinga lytimi. Niekas iš jo vaikystės patirčių, regis, negalėjo jo sutraumuoti ir paversi vienišiumi, nebent jo tėvų skyrybos.

Tėvas dėl kino aukojo šeimą

Elliotas gimė 1991 m. Londone. Jo šeima nuo seno buvo susijusi su kinu ir fotografija. Ellioto senelis George'as Rodgeris buvo garus britų fotografas, vienas iš agentūros „Magnum“ įkūrėjų.

Būdamas penkerių, su tėvais – 53 m. Malaizijos kilmės motina Li Chin ir 49 m. tėvu kino režisieriumi, - bei dar kūdikio amžiaus sesute Georgia Elliotas persikėlė į JAV.

Netrukus tėvai išsiskyrė. Tėvas vedė prancūzų aktorę Soumaya Akaaboune. Ellioto vaikystė prabėgo San Fernando slėnyje šalia Los Andželo.

Įkėlęs „Facebook“ savo pradinės mokyklos laikų nuotrauką, Elliotas užsiminė, kad jis buvo „mažiausias vaikas klasėje“. Jo natūraliai tamsūs plaukai atrodė nudažyti šviesiai.

Tėvo proveržis Holivude įvyko 2009 m., kai Elliotui buvo 17 metų, su dokumentiniu filmu „O Dieve“, kuriame tokios žvaigždės, kaip Ringo Starras, Hughas Jackmaasn ir Bazas Luhrmannas dalijasi požiūriu apie organizuotą religiją.

Tačiau gana akivaizdu, kad sėkmė buvo pasiekta aukojant šeimos gyvenimą. Dirbdamas prie projekto Peteris apvažiavo 23 šalis ir pats interviu pripažino, kad tie treji metai šeimai buvo sunkūs.

2012 m. pasirodžius „Bado žaidynėms“, tėvo žvaigždė suspindėjo dar ryškiau. Elliotas buvo nufotografuotas filmo premjeroje Holivude kartu su savo tėvu, pamote ir Sylvesteriu Stallone.

Tada jis įstojo į Kalifornijos universitetą Santa Barbaroje. Iš to meto internetinių dienoraščių tampa aišku, kad jis nekentė studentiško gyvenimo, nes jautėsi atskirtas nuo socialinio gyvenimo.

Viename naujesnių savo įrašų jis mini, kad laimingiausias jautėsi vaikystėje, kai viskas vyko „teisingiau“ - taip ir neaišku, ką jis turėjo omenyje.

Virusas, sunaikinantis visus vyrus

Pernai sausį jis parašė: „Jeigu galėtum paleisti virusą, kuris nužudytų visus vyrus Žemėje, išskyrus tave, nes tu turėtum priešnuodį, ar tai padarytum? Tu būtum likęs vienintelis vyras su visomis moterimis, galėtum išsirinkti pačią gražiausią moterį, kokią tik panorėtum, ir tai būtų kerštas vyrams, kurie jas iš tavęs atima. Įsivaizduok, kaip tai būtų puiku“.

Birželį jis jau rašė apie kerštą moterims: „Kai moterys parklupdomos ant kelių, reikalai gali pasikeisti. Kuo greičiau tai atsitiks, tuo geriau“.

Prieš tris mėnesius jis pradėjo „Yotube“ skalbti vaizdo įrašus. Pradžia atrodė visai nekaltai - „Mėgaujantis saulėlydžiu Santa Barbaroje“, „Nuostabus Los Andželo vaizdas leidžiantis lėktuvu“.

Prieš mėnesį „Facebook“ įkeltoje nuotraukoje Elliotas su tėvu ir įbroliu Jazzu sėdi sodo sūpynėse. Kūno kalba byloja pati už save – mažesnysis berniukas ir tėvas apsikabinę, o Elliotas paniuręs sėdi pačiame krašte.

Maždaug prieš savaitę jis pradėjo aktyviau „Youtube“ kelti įrašus, kuriuose pradėjo kalbėti apie tai, kaip nekenčia moterų.

Puslapyje „Puahate“ jis netgi tapo savotiška žvaigžde. Atsisveikindamas su forumo dalyviais, Elliotas rašė: „Jūs visi pavydite mano 10/10 dailaus berniuko veido. Šitas puslapis pilnas kvailų, pasibjaurėtinų, psichiškai nesveikų degeneratų, kurie jaučia malonumą žemindami kitus. Tai viskas, ką aš turiu jums pasakyti. Viso gero“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.