Mergina, dėl kurios „Bado žaidynių“ kūrėjo sūnus ėmė žudyti

Kaip jaustis merginai, kai žmogžudys pareiškia, kad tai dėl jos surengė žiaurias skerdynes? Šešis studentus Kalifornijoje nužudžiusio 22 metų Ellioto Rodgerio pilname kartėlio ir nuoskaudų manifeste minima vaikystės draugė, „įkūnijanti viską, ko jis nekenčia ir niekina“, apie tai sužinojusi liko šokiruota, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2014, 3:55 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:31 AM

E.Rodgeris susipažino su ta mergaite - Maddy Humphreys, beje, devintojo dešimtmečio britų popžvaigždės Paulo Humphreyso dukterimi, - būdamas penkerių, kai su tėvais persikėlė į Kaliforniją.

„Tai košmaras, ji šokiruota. Rodgerių šeima yra labai artimi mūsų draugai. Aš negaliu įsivaizduoti, ką jiems tenka ištverti. Jie tam berniukui davė viską. Viską, ko jam reikėjo. Jis jiems buvo viskas“, - sakė mergaitės mama.

Savo manifeste, kurį parašė visai prieš pat įsisiautėdamas ir nužudydamas šešis Kalifornijos universiteto studentus, E.Rodgeris išpyškino ilgą tiradą apie mergaitę, kuri buvo jo pirmoji draugė Los Andžele.

Kartu maudydavosi

Ji yra viena iš daugelio merginų, vaikinų ir jų tėvų, ant kurių E.Rodgeris liejo savo neapykantą, rašydamas manifestą, turėjusį pateisinti jo žiaurius veiksmus.

Jis teigė, kad vaikystėje su ta mergaite jie buvo labai artimi, netgi maudydavosi kartu. Jų šeimos dažnai bendraudavo, dalyvaudavo vieni kitų namuose rengiamuose vakarėliuose, kartu kepdavo kepsnius.

Bet patraukli blondinė išaugo į populiarią koledžo moksleivę, o Elliotas tapo niūriu atsiskyrėliu.

E.Rodgeris rašė apie mergaitę: „Būdamas penkerių, žaisdavau su savo amžiaus mergaite, kaip bet kuris normalus berniukas. Mėgavausi gyvenimu pasaulyje, kurį aš mylėjau. Aš buvau laimingas ir visiškai negalvojau, kad dėl mergaičių mano ateitis šiame pasaulyje taps tamsi ir nelaiminga.

Šita mergaitė buvo mano draugė, bet galiausiai ji tapo įkūnytoja visko, ko aš nekenčiu ir niekinu; visko, kas yra prieš mane, ir visko, prieš ką esu aš. Aš nekaltai žaidžiau su ta mergaite, kaip visi vaikai žaidžia. Mes net maudydavomės kartu; tai buvo vienintelis kartas mano gyvenime, kai savo bendraamžę mergaitę mačiau nuogą“.

Nusivylė pasekęs „Facebook“

Nusprendęs atkeršyti visuomenei už tai, kad merginos jo nemyli ir kad iki šiol tebėra nekaltas, penktadienį E.Rodgeris nudūrė tris kambario draugus, po to Santa Barbaroje nušovė dvi studenčių draugijos nares bei dar vieną studentą.

Londone gimęs E.Rodgeris iki penkerių metų augo Vakarų Sasekse, po to su tėvais, būsimu „Bado žaidynių“ antruoju režisieriumi Peteriu Rodgeriu ir jo žmona Chin bei mažąja sesute, persikėlė į JAV, Kaliforniją.

Jo buvusi draugė taip pat vaikystėje atvyko į Los Andželą iš Didžiosios Britanijos – tai buvo jos tėvo ir jo grupės šlovės laikai.

Režisieriaus sūnus E.Rodgeris būdavo dažnas svečias muzikanto dukters namuose.

Jie nuolat bendraudavo iki pernai metų rugpjūčio, tada dar buvo atėjusi į jo namus pietauti.

Bet vėliau jis pasekė ją „Facebook“ ir padarė išvadą, kad ji ir jos draugai Pietų Kalifornijos universitete yra „sugedę“.

Jis rašė: „Man būtų didelis malonumas kankinti ir lupti ją ir visus iki vieno jos sugedusius, bjaurius, blogus draugus“.

E.Rodgeris, kentęs nuo Aspergerio sindromo, prieš imdamasis žudynių savo manifestą elektroniniu paštu išsiuntė tėvams ir psichiatrui.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.