Kraupūs pakistaniečių meilės romano vingiai pašiurpino pasaulį

Gėdą šeimai esą užtraukusią pakistanietę tėvas ir broliai apmėtė akmenimis. Tačiau tai – tik uždraustos meilės atomazga. Kad galėtų būti kartu su mylimąja, vyras nužudė savo pirmąją žmoną, skelbia CNN.

25 metų Farzana Parveen, kuri buvo tris mėnesius nėščia, šį antradienį Pakistano Lahoro mieste buvo negyvai užmėtyta plytomis. Policijos teigimu, egzekuciją vykdė apie 20 žmonių, tarp kurių buvo ir merginos tėvas, broliai bei pusbrolis.<br>Reuters nuotr.
25 metų Farzana Parveen, kuri buvo tris mėnesius nėščia, šį antradienį Pakistano Lahoro mieste buvo negyvai užmėtyta plytomis. Policijos teigimu, egzekuciją vykdė apie 20 žmonių, tarp kurių buvo ir merginos tėvas, broliai bei pusbrolis.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 30, 2014, 10:00 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:31 AM

Akmenimis užmėtytos Farzanos Parveen vyras nužudė savo pirmąją žmoną, kad galėtų vesti mylimąją pakistanietę.

„Norėjau pasipiršti Farzanai, todėl nužudžiau savo žmoną,“ – Mohammadas Iqbalas pasakojo žurnalistams apie prieš 6 metus įvykdytą žmogžudystę dėl kurios metus praleido už grotų.

25 metų Farzana Parveen, kuri buvo tris mėnesius nėščia, šį antradienį Pakistano Lahoro mieste buvo negyvai užmėtyta plytomis. Policijos teigimu, egzekuciją vykdė apie 20 žmonių, tarp kurių buvo ir merginos tėvas, broliai bei pusbrolis.

M.Iqbalas, nužudytosios artimųjų kaimynas, sakė, kad jis ir F.Parveen su šeimos sutikimu turėjo susituokti dar praėjusiais metais.

Tačiau praėjusį gruodį sužadėtinės motina mirė ir tėvas kartu su broliais apsigalvojo dėl dukros vedybų su neturtingu ūkininku. Jie nusprendė, kad mergina turi ištekėti už savo pusbrolio.

Nieko nelaukę F.Parveen ir 45 metų M.Iqbalas pabėgo iš namų ir sausio pradžioje susituokė. Vyro teigimu, jie buvo labai laimingi, tačiau nuolatos turėjo rūpintis savo saugumu.

Slapta santuoka įsiutino merginos šeimą ir jie ėmėsi šantažo – pareikalavo sumokėti 100 tūkstančių rupijų (apie 2450 litų), kad sutuoktiniai galėtų likti gyvi. Be to, M.Iqbalas buvo paduotas į teismą už dukters pagrobimą.

Išpuolis įvyko antradienį, kai kūdikio besilaukianti moteris ėjo iš advokato kontoros į Lahoro teismą, kuriame tądien turėjo duoti parodymus, kad ištekėjo už M.Iqbalo laisva valia.

Vietos policininkas pasakojo, kad vienas šeimos narys ant moters kaklo užmovė kilpą iš storo audinio, tuo tarpu nužudytosios broliai daužė plytas į jos kaukolę.

Moters vyras stebėjo visą egzekuciją, bet jos sustabdyti negalėjo, nes jį laikė F.Parveen šeimos nariai.

F.Parveen tėvą policija suėmė, toliau ieškoma ir kitų nusikaltimą vykdžiusių asmenų. Vyras prisipažino vykdęs dukros nužudymą ir teigė, kad visiškai nesigaili.

Jungtinės Tautos skaičiuoja, kad pasaulyje per metus įvykdoma daugiau nei 5 tūkstančiai tokių moterų nužudymų. Šeimos nariai vykdo vadinamąsias žmogžudystes dėl garbės, nes, jų manymu, tam tikri moterų veiksmai užtraukia gėdą šeimai.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.