Prieš protestuotojus į Bankoko centrą valdžia pasiuntė pajėgas

Karinė Tailando vyriausybė

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 1, 2014, 7:21 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:17 AM

Valdžia tikėjosi, kad protestuotojai rinksis keliose sostinės vietose, taip pat centre, kur yra daug prekybos centrų. Kariuomenė uždraudė politinius susirinkimus, kai renkasi daugiau nei keturi žmonės. Nedideli ir trumpi protestai prieš karinį perversmą vyko Bankoke nuo pat jo pradžios.

Kariuomenė perėmė valdžią gegužės 22 d. po to, kai premjerės Yingluck Shinawatros vyriausybę susilpnino daug mėnesių vykę protestai. Dėl protestų ministerijos nedirbdavo ištisas savaites, o šalies ekonomika bei verslo pasitikėjimas smuko.

Policijos vado pavaduotojas Somyotas Poompanmoungas naujienų agentūrai „Reuters“ teigė, jog 5,7 tūkst. policininkų ir kareivių buvo pasiųsti į Bankoko centrą, o greitojo reagavimo padaliniai pasirengę užkirsti kelią demonstracijoms kitose vietose.

Kai kurie aukščiausios klasės prekybos centrai arba neveikė, arba sutrumpino darbo dieną, o geležinkelio tinklo „Skytrain“ operatorius uždarė kai kurias stotis sostinės centre.

Šeštadienį, kaip ir ankstesnėmis dienomis, valdžia sėkmingai atitvėrė įprastai judrias gatves prie Pergalės paminklo, betampančio perversmo priešininkų susirinkimo vieta. Čia suplūdo policijos ir kariuomenės pajėgos, o protestuotojai nepasirodė.

Televizijos transliuotoje kalboje vėlų penktadienio vakarą generolas Prayuthas Chan-ocha pareiškė, kad kariuomenei reikia laiko sutaikyti priešiškas Tailando politines jėgas ir paruošti reformas.

Šeštadienį Australija uždraudė atvykti perversmo lyderiams ir nutraukė bendradarbiavimą gynybos srityje.

Konferencijoje Singapūre JAV gynybos sekretorius Chuckas Hagelis paragino Tailando perversmo lyderius kuo greičiau atkurti demokratinį valdymą: paleisti suimtuosius ir kuo greičiau surengti laisvus ir sąžiningus rinkimus.

Tuo metu nuolatinis Tailando užsienio reikalų ministerijos sekretorius Sihasakas Phuangketkeowas sumenkino užsienio susirūpinimą ir prašė šalies sąjungininkų užtarimo.

„Faktas yra toks, jog Tailandas nedings iš pasaulio žemėlapio“, - sekmadienį jis sakė žurnalistams regioniniame saugumo forume Singapūre, pabrėždamas šalies ekonominę svarbą Pietryčių Azijoje.

„Svarbu tai, kad mes jau pradėjome grįžti į demokratijos kelią. Viliuosi, kad mūsų draugai ir partneriai atsižvelgs į tai įvykiams klostantis toliau“, - pridūrė politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.