Siaubo byloje Indijoje – kaltųjų prisipažinimas

Trys vyrai prisipažino kartu išprievartavę dvi paaugles, kurias po to nužudė ir pakorė ant medžio Indijos šiaurėje. Policija patvirtino naujausią posūkį byloje, kuri vėl atkreipė dėmesį į itin aštrią seksualinio smurto problemą šalyje, skelbia naujienų agentūra AP.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jun 2, 2014, 11:31 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:01 AM

Tiesa, pareigūnai dar ieško kitų dviejų vyrų, įtariamų surengus praėjusios savaitės išpuolį prieš dvi 14 ir 15 metų pusseseres Utar Pradešo valstijoje.

Mergaitės, kilusios iš skurdžios šeimos, gyvenančios pašiūrėje mažyčiame Katros kaime, pradingo gegužės 27-osios naktį, kai išėjo į laukus atlikti gamtinių reikalų.

Kai kitą rytą paauglės buvo rastos negyvos ir pakabintos ant medžio šakų, prie jų iškart sustojo šimtai įpykusių kaimiečių. Jie nesitraukė nuo aukų kūnų, reikalaudami, kad policija surastų nusikaltėlius.

Policija kiek užtruko, bet įtariamuosius sulaikė. Netrukus jie prisipažino užpuolę mergaites. Visi įtariamieji yra pusbroliai, jiems gresia kaltinimai nužudymu ir išprievartavimu bei mirties bausmė.

Pareigūnai taip pat paskelbė sulaikę du policininkus, o kitus laikinai pašalinę iš tarnybos – jie delsė pradėti mergaičių paiešką, kai į policiją kreipėsi dingusiųjų tėvas.

 Utar Pradešo valstijoje, kurioje buvo išprievartautos ir pakartos dvi paauglės pusseserės, policija vandens patrankomis vaikė šimtus protestuotojų. 

Protestuotojai, kurių dauguma - moterys, surengė demonstraciją prie valstijos vyriausiojo ministro Akhilesh Yadavo biuro.

Indijoje seksualinio smurto problema egzistuoja jau seniai – ši šalis yra itin seksistiška. Tačiau išpuolis prieš mergaites įsiutino visą didžiulę šalį – panašiai kaip 2012 metų gruodžio istorija, kai Naujojo Delio autobuse buvo išprievartauta 23-ejų moteris, kuri vėliau mirė.

Po 2012-ųjų išpuolio federalinė valdžia priėmė naujų įstatymų, pagal kuriuos prievartautojai baudžiami iki 20 metų kalėjimo. Be to, kriminalizuotas vojerizmas, moterų persekiojimas ir prekyba jomis.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.