JAV į laisvę išėjo 17 metų neteisingai kalintas vyras

R.Loganas buvo nuteistas už Sherwino Gibbonso nužudymą 1997 metų liepos 24 dieną. Sh.Gibbonsas buvo nušautas Brukline po žaidimo kauliukais.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jun 4, 2014, 11:25 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:06 AM

Prokurorų teigimu, jis buvo reabilituotas Bruklino apygardos prokuratūros Apkaltinamųjų nuosprendžių tikrinimo skyriaus, vertinusio maždaug 90 bylų.

R.Loganas buvo nuteistas už Sherwino Gibbonso nužudymą 1997 metų liepos 24 dieną. Sh.Gibbonsas buvo nušautas Brukline po žaidimo kauliukais.

R.Logano kalėjimo nuosprendis, minimaliai – 25 metai, o maksimaliai – iki gyvos galvos, buvo pagrįstas pirmiausia vienos kaimynės liudijimu, kad jis buvo nusikaltimo vietoje.

Tačiau neseniai paaiškėjo, kad ji nebuvo toje vietoje tuo metu, kaip liudijo buvusi ir pastebėjusi R.Loganą.

„Teisingumo vardan paprašiau teismo anuliuoti Rogerio Logano nuteisimą už žmogžudystę“, – sakė Bruklino prokuroras Kennethas Thompsonas.

Kol kas Bruklino apygardos prokuratūros Apkaltinamųjų nuosprendžių tikrinimo skyrius padėjo panaikinti iš viso aštuonis nuosprendžius, o 11-oje kitų bylų nuosprendžiai buvo palikti galioti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.