Suimtas Venecijos meras ir gausi jo palyda

Suimtas Venecijos meras Giorgio Orsoni, taip pat - dar 35 žinomi Italijos

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-06-04 13:22, atnaujinta 2018-02-13 04:57

Finansinės machinacijos vyko realizuojant daugiamilijardį projektą MOSE, kurio tikslas - apsaugoti Veneciją nuo potvynių.

Iš viso šioje korupcijos byloje figūruoja apie 100 politikų ir verslininkų. Leidinys pažymi, kad prokuratūra prašo leisti suimti deputatą Giancarlo Galaną. Jis anksčiau buvo Veneto srities prezidentas, taip pat vadovavo Žemės ūkio ir Kultūros ministerijoms premjero Silvio Berlusconi vyriausybėje.

Skandalas dėl projekto MOSE kilo prieš dvejus metus. Praėjusių metų vasarį policija suėmė kelis statybos bendrovės „Mantovani“ vadybininkus.

Jie papasakojo, kad kompanija plovė pinigus ir vežė juos į užsienį. Po kelių mėnesių buvo suimti kitų bendrovių, susijusių su projekto realiavimu, vadovai.

Prieš savaitę pasirodė pranešimų, kad į machinacijas gali būti įsivėlęs buvęs Infrastruktūros ir transporto ministerijos vadovas Altero Matteoli.

Projektas MOSE turi apsaugoti nuo potvynių Veneciją ir kitus Venecijos lagūnos pakrantės miestus. Pagal sumanymą, kai potvynis viršys leistiną lygį, lagūną nuo Adrijos jūros izoliuos specialūs šliuzai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.