Turkijos kariai vaikė protestuojančius kurdus

Turkijos kariai

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jun 4, 2014, 1:39 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:57 AM

Kariai šią operaciją pradėjo trečiadienį paryčiais, norėdami išvaikyti jau 12 dienų vykstantį apie 400 aktyvistų sėdimąjį protestą Lidžės rajone Dijarbakyro provincijoje, kur gyventojų daugumą sudaro kurdai.

Protestuotojai svaidė į karius akmenis ir fejerverkus, nurodė ten esantis naujienų agentūros AFP žurnalistas. Susirėmimai tęsėsi ir vėliau, bet kol kas negauta jokių pranešimų apie nukentėjusius arba suimtus žmones.

Demonstrantai nusistatę prieš naujų armijos postų statybas kurdiškose teritorijose, laikydami jas keliančiomis grėsmę 2012 metais pradėtam taikos procesui tarp vyriausybės ir uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK).

Dijarbakyro gubernatoriaus biuras pirmadienį iškvietė papildomas saugumo pajėgas dėl esą padidėjusio PKK aktyvumo.

Sukilėliai praėjusių metų kovą paskelbė paliaubas, bet taikos procesas rugsėjį įstrigo, kai kurdų sukilėliai paskelbė stabdantys savo atsitraukimą iš Turkijos teritorijos, kaltindami vyriausybę nesiėmus žadėtų reformų.

PKK, kurią Turkija ir didelė dalis tarptautinės bendruomenės laiko teroristine organizacija, 1984 metais pradėjo sukilimą dėl pietryčių regiono autonomijos, pareikalavusį apie 45 tūkst. žmonių gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.