Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Separatistai paskelbė įrašą, kaip sušaudo du Ukrainos karininkus

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame nufilmuota, kaip Horlivkoje sušaudomi du Ukrainos karininkai. Įsakymą sušaudyti karininkus duoda Ukrainos saugumo tarnybos ieškomas Donecko liaudies respublikos vadu Horlivkoje besiskelbiantis Igoris Bezleras, pravarde „Bes“ („Velnias“).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2014, 4:05 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:50 AM

I.Bezleras kalba į kamerą reikalaudamas, kad Ukrainos valdžia grąžintų „jo žmogų“, antraip grasina sušaudyti dar šešis į nelaisvę paimtus Ukrainos karininkus. Įrašo pabaigoje matyti, kaip vado įsakymu kaukėtas vyras iššauna į du žmones, pastatytus prie sienos.

Iš paties įrašo sunku spręsti, ar žmonės iš tiesų buvo nušauti, ar egzekucija tik inscenizuota siekiant šantažuoti Ukrainos valdžią ir daryti jai spaudimą.

Įtarimus sustiprina ir tai, kad gegužės pabaigoje I.Bezleras jau buvo skelbęs, kad sušaudė du Horlivkos milicijos vadus. Tačiau vėliau išaiškėjo, kad jie gyvi. Milicininkai po poros dienų po paskelbimo apie sušaudymą buvo išvaduoti.

„Chunta prieš tris dienas paėmė į nelaisvę mano žmogų. Mes derėjomės dėl apsikeitimo į Ukrainos armijos, saugumo tarnybos ir milicijos karininkus. Tris dienas Ukrainos chunta atsisako iškeisti karininkus į tą žmogų, kurį jie pagrobė. Aš turiu nelaisvėje tris Saugumo tarnybos pulkininkus, tris papulkininkius. Šiuo momentu visi susitarimai iš Ukrainos pusės yra pažeisti.

Aš laukiau tris paras, bet dabar nebeturiu laiko daugiau laukti. Dabar bus sušaudyti ponas Budikas ir ponas Vasiuščenka. Ponui Turčynovui, Parubijui ir kitiems: jeigu per valandą mano žmogus nebus išlaisvintas, bus sušaudyti kiti du. Dar po pusantros valandos – trečia pora. Ir taip tol, kol bus sušaudyti visi aštuoni karininkai. Jeigu Ukrainos armijai ir valstybei šie karininkai nereikalingi, tai man jie juo labiau nereikalingi“, – sakoma kreipimesi.

Ukrainos liaudies deputatas Olehas Liaško „Facebook“ rašo, kad I.Bezleras reikalauja išlaisvinti moterį – Rusijos federalinio saugumo biuro agentę, kurią trečiadienį sulaikė Ukrainos specialiosios tarnybos.

Kaip rašo korrespondent.net, balandžio 17 d. Ukrainos saugumo tarnyba paskelbė Rusijos Federacijos piliečio I.Bezlero, dalyvavusio užimant administracinius pastatus ir karinius dalinius Kryme ir Donecke, paiešką.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.