V. Putinas sužibo seksizmu: H. Clinton pavadino silpna moterimi

Į tokį seksistinį Rusijos prezidento pareiškimą netrukus sureagavo Valerie Trierweiler, buvusi Prancūzijos prezidento Francois Hollande‘o ilgametė partnerė.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jun 5, 2014, 2:35 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:54 AM

Per interviu prancūzų televizijai V.Putino buvo paklausta apie neseniai išsakytas H.Clinton pastabas, kad Rusijos lyderis bando perbraižyti sienas Rytų Europoje, visai taip, kaip 4-ajame dešimtmetyje darė Adolfas Hitleris.

„Su moterimis geriau nesiginčyti“, – atsakė V.Putinas ir pridūrė: „Bet ponios Clinton pareiškimai niekada nebuvo pernelyg malonūs“.

V.Putinas sakė, kad buvo susitikęs su H.Clinton, kai ji buvo JAV diplomatijos vadovė, ir kad buvo „nuoširdžių pokalbių per įvairius tarptautinius renginius“.

Tačiau Vakarams kritikuojant Rusijos lyderį dėl agresyvios politikos Ukrainoje ir Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos, V.Putinas neslėpė, kad jam H.Clinton komentarai apie Hitlerį atrodo kraštutiniai.

„Kai žmonės nueina per toli, taip būna ne dėl to, kad jie yra stiprūs, bet dėl to, kad jie yra silpni, – sakė V.Putinas. – Tačiau galbūt silpnumas nėra blogiausia savybė moteriai“.

Prancūzų reporteriai toliau klausinėjo V.Putino, ar jis nori atkeršyti H.Clinton, ar viską nuleisti juokais.

„Kurią dieną suteiksiu sau malonumą ir mes drauge pasijuoksime iš kokio gero pokšto“, – atsakė jis, tačiau tuo neapsiribojo.

„Kai girdžiu tokius kraštutinius pareiškimus, man jie reiškia tik tai, kad jie neturi jokių pagrįstų argumentų. Kalbant apie JAV politiką aišku, kad Jungtinės Valstijos vykdo agresyviausią ir griežčiausią politiką savo pačių interesams apginti – bent jau taip tai mato Amerikos lyderiai – ir jie tai daro nuolatos“, – sakė V.Putinas.

Į tokį seksistinį Rusijos prezidento pareiškimą netrukus sureagavo Valerie Trierweiler, buvusi Prancūzijos prezidento Francois Hollande‘o ilgametė partnerė.

Ji pareiškė, jog yra laiminga, kad nebėra pirmoji šalies ponia, nes nenorėtų spausti rankos Rusijos lyderiui V.Putinui, kuris ketvirtadienį susitiks su Prancūzijos lyderiu. 

„Esu laiminga, kad man nereikia spausti rankos Putinui“, – parašė V. Trierweiler savo paskyroje viename socialiniame tinkle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.