Austrijoje suimtas buvęs Kazachstano prezidento žentas

Policija ir prokurorai R.Alijevo arešto kol kas nekomentavo.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 6, 2014, 12:01 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:12 AM

R.Alijevas, kuris dabar yra veterano Kazachstano lyderio Nursultano Nazarbajevo įnirtingas kritikas, ieškomas dėl dviejų bankininkų nužudymo 2007 metais. Savo šalyje jis yra už akių nuteistas kalėti 40 metų.

Viena dukart atsisakė jį išduoti, argumentuodama, kad nėra patenkinta žmogaus teisių padėtimi Kazachstane. Tačiau 2011 metais Austrija pradėjo savo tyrimą dėl R.Alijevo, kuris pastaraisiais metais gyveno Maltoje.

R.Alijevas anksčiau tvirtino, kad visi jam pareikšti kaltinimai yra politiškai motyvuoti.

„Jis savanoriškai grįžo į Austriją ir pasidavė. (Ketvirtadienį) apie 23 val. (penktadienio vidurnaktį Lietuvos laiku) oro uoste jį sulaikė policija“, – Austrijos transliuotojui ORF sakė advokatas Manfredas Ainedteris.

Gegužę išduotame arešto orderyje nurodoma, kad R.Alijevas įtariamas „nužudymais, žmonių grobimu, šantažu, prievarta, taip pat pateikiama įvairių kitų kaltinimų, kurie visi yra neteisingi“, pridūrė teisininkas.

Kazachstano teismas vasarį taip pat pripažino buvusį prezidento žentą kaltu dėl opozicijos politiko Altynbeko Sarsenbajevo bei jo dviejų padėjėjų nužudymo organizavimo.

Policija ir prokurorai R.Alijevo arešto kol kas nekomentavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.