Ukrainos karininkų sušaudymo įrašas gali būti vaidyba

Ukrainą sukrėtė internete teroristų išplatintas vaizdo įrašas, kuriame Horlivkos teroristų vadas Igoris Bezleras, pravarde „Bes“ („Velnias“), kreipiasi į Ukrainos valdžią su ultimatumu ir įsako čia pat sušaudyti du Ukrainos karininkus. Grupė „Informacinis pasipriešinimas“ kreipėsi į ekspertus, kad šie ištirtų, ar nužudymo įrašas tikras, rašo zn.ua.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 6, 2014, 3:26 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:58 AM

Specialistai įraše pastebėjo nemažai keistumų, leidžiančių suabejoti šokiruojančio įrašo tikrumu.

„Kūnų kritimo vektorius nesutampa su šūvio kryptimi. Sprendžiant pagal spynos žvangėjimo garsą, buvo užtaisyti du AK 74, bet pagal šūvio garsą – šauta imitaciniais šoviniais (dėl to šūviai pavieniai). Karininkai vilki civiliais rūbais. Sniego baltumo marškiniai, kelias dienas praleidus nelaisvėje (švelniai tariant, jie būtų nelabai švarūs, ir po šūvių krintant balti marškiniai nebuvo sukruvinti). Veidai nebuvo rodomi“.

Bet tai – ne vieninteliai keistumai įraše. „Abu krenta, atsargiai nugriūdami ir pakeldami kojas, nors turėtų kristi kulkos lėkimo kryptimi. Tas, kuris su baltais marškiniais, krisdamas kilsteli galvą, o po to atsargiai deda ant grindų, kad nesusižeistų. Šaudoma nedidelėje patalpoje. Šaudant patalpoje apskritai gali įvykti rikošetas. Tačiau to nesimato. Dalyviai nebijo būti sužeisti atšokusių kulkų“, - pažymi ekspertai.

Pasak jų, įrašo iškodavimas jokio rezultato neduoda, nes tai ne montažas, o greičiausiai vaidyba.

Įraše matyti, kaip I.Bezleras kalba į kamerą, Ukrainos valdžios reikalaudamas jam grąžinti „jo žmogų“, priešingu atveju grasina sušaudyti dar šešis nelaisvėje paimtus Ukrainos karininkus. Įrašo pabaigoje matyti, kaip vado įsakymu kaukėtas vyras iššauna į du žmones, pastatytus prie sienos.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.