Popiežius ragina Izraelį ir palestiniečius siekti taikos

Popiežius

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 9, 2014, 11:35 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:27 AM

Popiežius į Izraelio prezidentą Shimoną Peresą ir palestiniečių prezidentą Mahmoudą Abbasą kreipėsi baigiantis dvi valandas trukusiam maldos susitikimui Vatikano soduose, kuris, kaip jis viliasi, atgaivins Artimųjų Rytų taikos procesą.

„Taikai reikia daugiau drąsos nei karui. Reikia drąsos pasakyti „taip“ susitikimui ir „ne“ konfliktui, „taip“ dialogui ir „ne“ smurtui, „taip deryboms ir „ne“ priešiškumui“, – sakė jis.

Pranciškus kalbėjo po to, kai žydų rabinai, krikščionių kardinolai ir musulmonų imamai skaitė ir recitavo iš Senojo Testamento, Naujojo Testamento ir Korano, italų, anglų, hebrajų ir arabų kalbomis, per pirmąjį tokį tarpreliginį renginį Vatikane.

Renginio metu kartais atrodydavo, kad dalyviai yra kokioje nors sinagogoje ar prie mečetės Artimuosiuose Rytuose, o ne išpuoselėtoje trikampėje Vatikano pievelėje, kuri buvo parinkta kaip „neutrali“ vieta be religinių simbolių.

Įtaigioje savo kalboje, kurią pasakė itališkai, Pranciškus paragino gerbti susitarimus ir atmesti provokacijas. „Visam tam reikia drąsos, reikia jėgų“, – sakė jis.

Popiežius, kuris abu lyderius netikėtai pakvietė praėjusį mėnesį lankydamasis Šventojoje Žemėje, sakė, kad taikos paieškos yra „didi atsakomybė prieš mūsų sąžines ir prieš mūsų tautas“, ir pažymėjo, kad milijonai visų tikėjimų žmonių visame pasaulyje drauge su jais meldžiasi už taiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.