Antrojo pagal dydį Irako miesto kontrolę perėmė teroristai

Irako sunitų islamistų „Irako islamo ir Levanto valstybės“ (ISIL) kovotojai užėmė kai kurias Mosulo miesto dalis, įskaitant ir provincijos gubernatoriaus rūmus.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jun 10, 2014, 3:38 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:09 AM

Susirėmimai tarp Irako saugumo pajėgų ir islamistų sukilėlių prasidėjo ankstų antradienio rytą. „Sky News Arabia“ duomenimis, kovotojai perėmė ne tik administraciją, bet ir Ninevijos ginkluotųjų pajėgų vadavietę.

Persigrupavę teroristai patraukė link karinio oro uosto pietiniame Mosulo priemiestyje, kur užgrobė ginklų ir amunicijos sandėlius bei išlaisvino šimtus kalinčių savo bendražygių.

Antrojo pagal dydį šalies miesto gubernatoriaus teigimu, saugumo pajėgos ir policijos pareigūnai apleido savo postus, smarkiai nustebindami vietos gyventojus. Islamistų kovotojai, siejami su teroristų tinklu "Al Qaeda" ir Irako saugumo pajėgos jau ne pirmą mėnesį kaunasi nuožmiuose mūšiuose, daugiausiai šalies Šiaurės Vakaruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.