Čečėnas Norvegijoje iš globėjų pagrobė savo dukreles

Antradienį Norvegijos Kongsvingerio mieste iš autobusų stotelės buvo pagrobtos dvi 6 ir 8 metų mergaitės, atiduotos globėjų šeimai. Pagrobėjai ant galvų turėjo kaukes, o jiems talkino vyras, panašus į mergaičių tėvą, praneša aftenposten.no.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 11, 2014, 1:34 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:27 PM

Čečėnų tautybės mergaitės - Somaja ir Rajana Dudajevos – buvo pagrobtos iš stotelės dienos metu. Mergaitės grįžo autobusu iš Kongsvingerio Austmarko vidurinės mokyklos. Du pagrobėjai tiesiogine to žodžio prasme nusivedė jas iš globėjų panosės. Mergaitės buvo įsodintos į sidabrinės spalvos visureigį ir nuvažiavo – manoma, kad į Švediją, iki kurios sienos viso labo 30 km, arba į šalies gilumą.

Mergaites globėjų šeimai atidavė Oslo institucijos. Pagrobimo dieną globėjai mergaites autobusų stotelėje pasitiko 14 val. 35 min. Mergaitės išlipo iš autobuso, o vairuotojas prieš nuvažiuodamas iš stotelės per veidrodėlį pastebėjo, kaip prie stotelės privažiavo sidabrinės spalvos visureigis.

Prokurorė Iren Johnsen Dahl teigia, kad yra pagrindo manyti, jog prie pagrobimo prisidėjo mergaičių tėvas Mansuras Machaševas. Pasak jos, kai du kaukėti vyrai mergaites sodino į automobilį, M.Machaševas buvo šalia ir neleido globėjams kištis ir sukliudyti pagrobėjams, o po to pabėgo. Tikėtina, kad netoliese jo laukė raudonos spalvos automobilis „Volvo“ su švediškais numeriais. Globėjai apie įvykį pranešti policijai sugebėjo tik 15 val. 05 min.

Komunoje dėl įvykio vyksta glaudus dialogas su policija, svarstomi tolesnių veiksmų variantai. Mokykloje, kur mokosi mergaitės, turėjo vykti mokslo metų užbaigimo šventė, bet dabar ji atšaukta. Komuna svarsto galimybę formuoti psichologinės pagalbos grupes.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.