San Paulo policija mėgina sutramdyti protestuotojus

Demonstracijos dalyviai skandavo protestuotojų judėjimo šūkį: „Čempionato nebus!“

Skydais apsiginklavę policijos pareigūnai panaudojo kurtinančias granatas bei ašarines dujas ir išvaikė minią.<br>AP nuotr.
Skydais apsiginklavę policijos pareigūnai panaudojo kurtinančias granatas bei ašarines dujas ir išvaikė minią.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 12, 2014, 7:27 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:10 PM

Dešimtys protestuotojų susirinko netoli San Paulo metropoliteno stoties, nešini raudonu plakatu su užrašu: „Jeigu mes neturime teisių, tai čempionato nebus“. Protesto dalyviai ketino žygiuoti iki pat miesto naujojo stadiono „Corinthians Arena“, kuriame vyks čempionato rungtynės.

Tačiau skydais apsiginklavę policijos pareigūnai panaudojo kurtinančias granatas bei ašarines dujas ir išvaikė minią.

Vienas pareigūnas paleido kelias gumines kulkas į bemarškinį protestuotoją, kuris užsispyręs stovėjo viduryje gatvės ir atsisakė trauktis. Policija vyriškį sulaikė.

Demonstracijos dalyviai skandavo protestuotojų judėjimo šūkį: „Čempionato nebus!“

Pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje temdo didėjanti infliacija ir vangi ekonomika. Streikų ir protestų dalyviai sako, kad renginio organizavimui išleistą 11 mlrd. JAV dolerių sumą geriau būtų buvę skirti švietimui, sveikatos apsaugai ir transporto sistemai.

Proteste dalyvavęs 27 metų teisės studentas Gregory Leao (Gregoris Leao) sakė, jog protestuotojai nori patekti į stadioną.

„Tikslas – sutrukdyti Pasaulio futbolo čempionatą. Suprantame, kad to nepasieksime, bet manome, kad brazilai turi sukilti“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

„Brazilams patinka futbolas, bet jiems dabar nereikia šito (Pasaulio čempionato)“, – kalbėjo studentas.

Ketvirtadienį šios Pietų Amerikos šalies gyventojai akivaizdžiai pasidalino į dvi stovyklas, vienoje jų – aistringi futbolo gerbėjai, pasipuošę nacionalinės rinktinės geltona ir žalia spalvomis, kitoje – aršūs čempionato priešininkai arba ketinantys prie jų prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.