Už kelto katastrofą atsakingo vyro ieško tūkstančiai pareigūnų

Lietuvoje vis dar nemarus mitas apie 240 pareigūnų operaciją, kai reikėjo išsivesti vieną asmenį, nė neprilygsta tam, kas vyksta Pietų Korėjoje. Mat dėl tragiškos kelto katastrofos balandžio mėnesį kaltinamo turtuolio medžioklėje dalyvauja ne šimtai, o tūkstančiai policininkų, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis BBC ir AFP informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:59 PM

Trečiadienį mažiausiai 6 tūkst. Pietų Korėjos pareigūnų – nuo eilinių policininkų iki specialiųjų pajėgų ir riaušėms malšinti skirtų dalinių – apgulė Yoo Byung-euno bažnyčią. Jie veltui bandė aptikti patį 74 metų turtuolį, taip pat rasti įkalčių dėl netinkamo įmonės „Chonghaein Marine Co. Ltd“ lėšų valdymo, mokesčių slėpimo. 

Būtent šiai bendrovei priklausė didžioji dalis keltą „Sewol“ valdžiusios kompanijos akcijų. Keltas „Sewol“ nuskendo balandžio 16 dieną kartu su savimi į dugną nusitempdamas daugiau nei 300 žmonių – daugiausia moksleivių.

Greitai paaiškėjo, kad kelto krovinių ir keleivių masė triskart viršijo oficialiai rekomenduojamą. Iki šiol kaltė buvo verčiama kapitonui ir dar 14 „Sewol“ įgulos narių, kurie, vos įvykus katastrofai, spruko iš skęstančio laivo.

Šios savaitės pradžioje kaip tik prasidėjo kapitono Lee Joon-seoko ir kitų įgulos narių teismas. 

Vis dėlto korėjiečiai kalba, kad kaltę turėtų prisiimti ir tie, kurie leido keltui „Sewol“ plaukioti su trigubai didesne, nei rekomenduojama, krovinių mase.

Būtent čia iškilo Yoo Byung-euno vardas. Tačiau korėjiečių nuostabą ir pasipiktinimą sukėlė tai, kad šio turtuolio neįmanoma rasti jau nuo gegužės. 

Be to, ekscentriškas milijardierius turi savotišką kulto statusą, o jo bažnyčia paverstus rūmus iš pradžių saugojo šimtai sekėjų.

Tad neabejojama, kad kulto nariai gali slėpti Yoo Byung-uną. Vakarykščio masinio reido metu trys tikintieji buvo sulaikyti juos įtariant būtent turtuolio slėpimu.

 Už informaciją apie jo buvimo vietą siūlomas 500 tūkst. dolerių atlygis.  Tūkstančių pareigūnų reidai tęsėsi ir ketvirtadienį. Apie 3,6 tūkst. pareigūnų naršė didelį bažnyčios ir žemės ūkio kompleksą Ansono mieste, esančiame už 80 kilometrų į pietus nuo Seulo.  

Kol kas neaišku, ar policija ką nors sulaikė per antrąjį reidą ketvirtadienį.

Policija tą bažnyčios kompleksą krėtė ir prieš tris savaites, bet nieko nepešė. Kaip pranešama, besislapstantis verslininkas galbūt yra pabėgęs į užsienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.