Pietų Korėjos prezidentė dėl tragedijos pertvarkė vyriausybę

Pietų Korėjos prezidentė

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 13, 2014, 11:22 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:49 PM

Didelį ministrų kabineto pertvarkymą Park Geun-hye atliko pirmąkart nuo praėjusių metų vasario, kai atėjo į valdžią, tapdama pirmąją Pietų Korėjos prezidento postą užėmusia moterimi.

Ko gera, reikšmingiausia permaina yra finansų ministro Hyun Oh- seoko pakeitimas valdančiosios partijos įstatymų leidėju Choi Kyoung-hwanu, kuriam nuo šiol teks rūpintis šalies ekonomika.

Prezidentė taip pat paskyrė šešis kitus naujus ministrus, kuruosiančius saugumą, švietimą, darbo rinką, kultūrą, lyčių lygybę ir mokslą.

Seulo nacionalinio universiteto teisės profesorius Chong Jong- supas paskirtas vadovauti saugumo ir viešojo administravimo ministerijai. Ši žinyba vadovaus įgyvendinant reformas, pažadėtas po kelto „Sewol“ katastrofos, nusinešusios beveik 300 žmonių, daugiausiai moksleivių, gyvybių.

Ši tragedija sukrėtė Pietų Korėją, išmušdama visą šalį iš įprasto gyvenimo ritmo ir sukeldama visuomenės pykčio bangą, ypač kai paaiškėjo, kad katastrofos mastą padidino atsakingų asmenų nekompetencija, korupcija ir godumas.

Park Geun-hye administracija buvo aštriai kritikuojama dėl reakcijos į tą nelaimę, todėl prezidentė nurodė išformuoti šalies pakrančių sargybą ir iš esmės peržiūrėti nacionalinius saugos standartus bei procedūras.

Anksčiau šią savaitę prezidentė pasiūlė naujo premjero kandidatūrą. Buvęs žurnalistas ir politikos naujokas Moon Chang- Keukas vyriausybės vadovo poste pakeis Chung Hong- woną, kuris buvo priverstas atsistatydinti dėl „Sewol“ tragedijos.

Park Geun-hye taip pat paskyrė naują kontržvalgybos agentūros - Nacionalinės žvalgybos tarnybos - direktorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.