Daugiau nei pusė amerikiečių nebepasitiki B. Obama

Daugiau nei pusė JAV

Tik 48 proc. respondentų mano, kad B.Obama supranta problemas, su kuriomis kasdien susiduria paprastas amerikietis.<br>AP nuotr.
Tik 48 proc. respondentų mano, kad B.Obama supranta problemas, su kuriomis kasdien susiduria paprastas amerikietis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-06-14 09:21, atnaujinta 2018-02-12 21:05

Telefoninėje apklausoje dalyvavo 1 tūkst. 207 pilnamečiai amerikiečiai. Jiems pasiūlyta įvertinti B. Obamą pagal šešias charakteristikas. Ankstesniais metais šie rodikliai viršijo 50 proc. ribą, dabar jų lygis žemesnis nei bet kada.

Tik 48 proc. respondentų mano, kad prezidentas supranta problemas, su kuriomis kasdien susiduria paprastas amerikietis; tik 47 proc. vadina jį sąžiningu ir pasitikėjimo vertu prezidentu; 45 proc. apklaustųjų tiki juo kaip stipriu ir ryžtingu lyderiu; 43 proc. mano, kad B. Obama tiki tomis pačiomis vertybėmis kaip ir jie; tik 39 proc. yra įsitikinę, kad prezidentas gali efektyviai valdyti šalį, ir tik 34 proc. tikisi, kad jų prezidentas turi aiškų šalies problemų sprendimo planą.

Kita to paties instituto apklausa parodė, kad didžioji dauguma JAV gyventojų nepalaiko idėjos uždaryti Gvantanamo kalėjimą Kuboje. Tik 29 proc. apklaustųjų sutinka uždaryti kalėjimą, tuo tarpu 66 proc. mano, kad to daryti nevertėtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.