Izraelio premjeras dėl paauglių pagrobimo kaltina „Hamas“

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu sekmadienį apkaltino islamistų judėjimą „Hamas“ pagrobus tris paauglius, kurių Vakarų Krante intensyviai ieškoma jau trečią dieną.

Kariai praėjusią naktį įvykdė didžiausią per kelerius metus areštų operaciją ir sulaikė 80 palestiniečių.<br>AP nuotr.
Kariai praėjusią naktį įvykdė didžiausią per kelerius metus areštų operaciją ir sulaikė 80 palestiniečių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 15, 2014, 3:43 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:28 PM

Kariams praėjusią naktį įvykdžius didžiausią per kelerius metus areštų operaciją ir sulaikius 80 palestiniečių, kurių daugelis yra „Hamas“ nariai, B.Netanyahu tiesiogiai apkaltino šį judėjimą.

„Šį rytą galiu pasakyti tai, ko negalėjai pasakyti vakar, prieš „Hamas“ žmonių areštų bangą Judėjoje ir Samarijoje“, – sakė jis, pavartodamas biblinį Vakarų Kranto pavadinimą.

„Tie, kurie pagrobė mūsų jaunuolius, yra „Hamas“ žmonės – to paties „Hamas“, su kuriuo Abu Mazenas sudarė vienybės vyriausybę, o tai turi labai rimtų implikacijų“, – sakė jis, paminėdamas palestiniečių prezidentą Mahmudą Abbasą (Mahmudą Abasą).

Pagrobti jaunuoliai, kurių vienas taip pat turi JAV pasą, yra žydų seminarijų Vakarų Krante studentai. Manoma, kad jie buvo pagrobti ketvirtadienį vakare, iš Betliejaus ir Hebrono rajono, kai keliavo autostopu.

Jie dingo 10 dienų po to, kai buvo suformuota nauja palestiniečių vyriausybė iš technokratų. Ją drauge suformavo M.Abbaso judėjimas „Fatah“ ir islamistų judėjimas „Hamas“, po pasiekto vienybės susitarimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.