Dėl išpuolio Tiananmeno aikštėje trys žmonės nuteisti mirti

Kinijoje trys žmonės

Išpuolis Tiananmeno aikštėje įvykdytas praėjusių metų spalį.<br>AP nuotr. iš archyvo
Išpuolis Tiananmeno aikštėje įvykdytas praėjusių metų spalį.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-06-16 12:10, atnaujinta 2018-02-12 19:56

Dar vienam atsakovui buvo skirtas kalėjimas iki gyvos galvos už tą „smurtinę teroristinę ataką“ Pekino simbolinėje širdyje, pranešė valstybinis transliuotojas „China Central Television“ (CCTV), remdamasis liaudies teismo Sindziango regiono sostinėje Urumčyje informacija.

CCTV pranešime nurodytos dviejų nuteistųjų pavardės skamba kaip uigūrų – didžiausios etninės grupės smurto draskomame Sindziange.

Dar keturiems atsakovams buvo skirtos kalėjimo nuo penkerių iki 20 metų bausmės.

Visi trys tame automobilyje buvę žmonės – vyras, jo žmona ir jo motina – žuvo per tą išpuolį, kai automobilis įsirėžė į turistų minią mirtinai sužalodamas du iš jų ir sužeisdamas dar 40.

Tai vienas iš kelių smurtinių išpuolių, kurie Kiniją krėtė pastaraisiais mėnesiais ir dėl kurių Pekinas kaltina Sindziango separatistus.

Kovo mėnesį šalies pietuose esančio Kunmingo miesto geležinkelio stotyje buvo įvykdytas siaubingas išpuolis, kurio metu buvo nudurti 29 ir sužeisti dar 143 žmonės.

Praėjusį mėnesį 39 žmonės, tarp jų – keturi užpuolikai, žuvo, o dar daugiau kaip 90 buvo sužeisti Urumčio turguje, kur tie užpuolikai sprogdino sprogmenis ir traiškė žmones dviem visureigiais.

Uigūrai, daugiausia musulmonai, gyvena pirmiausia Sindziange vakariniame Kinijos pakraštyje, kur etninė įtampa ir nepasitenkinimas vyriausybe periodiškai prasiveržia smurtu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.