V. Janukovyčius nebepasitiki V. Putinu ir dairosi į Baltarusiją

Buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius nebepasitiki Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu iš ieškosi prieglobsčio Baltarusijoje, rašo korrespondent.net, cituodami žurnalistą Mustafa Naijemą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 16, 2014, 11:35 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:59 PM

Žurnalisto žiniomis, V.Janukovyčius turi ambicijų vadovauti Novorusijai.

„Janukovyčius jaunesnysis taip pat esą pareiškė, kad, esant palankioms aplinkybėms, V.Janukovyčius gali tapti naujo valstybinio darinio – Novorusijos, į kurią įeitų Luhansko ir Donecko sritys, vadovu“, - rašo M.Naijemas.

Jo žiniomis, V.Janukovyčius nebepasitiki Rusijos prezidentu ir ieško prieglobsčio Baltarusijoje. Nepatvirtintais duomenimis, Viktoras Janukovyčius jaunesnysis dėl šito klausimo konsultavosi telefonu su Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka.

„Janukovyčius jaunesnysis išreiškė nuogąstavimus, kad jo tėvas gali tapti išmainoma moneta politiniame dialoge tarp Kijevo ir Maskvos. Neva egzistuoja tikimybė, kad kaip daugiašalių susitarimų rezultatas buvęs prezidentas bus išduotas oficialiems Ukrainos valdžios organams“, - pranešė žurnalistas.

Formalus pagrindas V.Janukovyčiui pretenduoti į Novorusijos vadovo postą atsirastų. Gegužės 24 d. Donecke įvyko Ukrainos pietrytinių regionų atstovų suvažiavimas. Vadinamosios nepriklausomos Donecko ir Luhansko liaudies respublikos pasirašė dokumentą dėl susijungimo „Novorusijos valstybės sudėtyje“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.