Sudane apšaudyti „Gydytojai be sienų“

Sudane per vyriausybės karinių oro pajėgų bombardavimą nukentėjo tarptautinės humanitarinės organizacijos „Gydytojai be sienų“ (pranc. Medecins Sans Frontieres, MSF) ligoninė ir personalas, skelbia „Associated Press“.

Pastarosiomis savaitėmis Sudano vyriausybė suintensyvino antskrydžius Pietų Kordofano regione.<br>AP nuotr.
Pastarosiomis savaitėmis Sudano vyriausybė suintensyvino antskrydžius Pietų Kordofano regione.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 17, 2014, 6:29 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:26 PM

MSF atstovai informavo, kad antskrydis įvykdytas Pietų Kordofano regione, jo metu nukentėjo penki kaimelio gyventojai ir medikas, smarkiai apgadinta MSF ligoninė.

Misijos vadovas Brianas Molleris tvirtino, kad grupės nariai sukrėsti vyriausybės pajėgų atakos prieš ligoninę, kuri aiškiai pažymėta vėliavomis ir dideliu kryžiumi ant pastato stogo. Anot B.Mollero, Chartumo vyriausybė puikiai žinojo apie MSF veiklą šalyje ir ligoninės buvimo vietą.

Pastarosiomis savaitėmis Sudano vyriausybė suintensyvino antskrydžius Pietų Kordofano regione, kovodama su kaimyniniam Pietų Sudanui prijaučiančiais kovotojais.

„Gydytojų be sienų“ organizacija įkurta 1971 m. Prancūzijoje, o už savo humanitarinę veiklą konfliktų zonose ir skurdžiose šalyse 1999 m. buvo apdovanota Nobelio taikos premija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.