Ukrainoje sulaikyta Mariupolio „liaudies merė“ Baba Nataša

Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas pranešė, kad šalies pajėgos sulaikė vieną prorusiškų separatistų lyderių – 46 metų Natalją Gruzdenko. Apsišaukusios „Donecko liaudies respublikos“ (DLR) atstovė buvo paskirta vadovauti Mariupolio miestui ir buvo vadinama Baba Nataša, rašo „Radio svoboda“ ir korrespondent.net.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-17 15:50, atnaujinta 2018-02-12 18:38

„Sulaikyta DLR vadovė Mariupolyje. Kartu su ja buvo DLR aktyvistas Aleksandras Šachajevas. Buvo ginkluotas. Priešinosi. Šaudė ir bandė apmėtyti granatomis, bet nespėjo“, - rašė A.Avakovas savo „Facebook“ paskyroje.

Tiesa, Ukrainos vidaus reikalų ministerijos interneto svetainėje sulaikyto vyro pavardė neskelbiama, tik rašoma, kad tam asmeniui - 54 metai.

Pranešama, kad Ukrainos saugumo tarnyba siekia nuteisti „liaudies merę“ 15 metų laisvės atėmimo bausme. Jai gresia kaltinimai dėl teroristinės grupuotės ar organizacijos sukūrimo.

Lrytas.lt primena, kad praėjusį penktadienį, birželio 13-ąją, Ukrainos ginkluotosios pajėgos išstūmė teroristus iš strategiškai svarbaus Mariupolio uostamiesčio ir jame iškėlė valstybines Ukrainos vėliavas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.