Ukrainos prezidentas derėtis su maištininkais paskyrė moterį

Sureguliuoti krizę Rytų Ukrainoje taikiu būdu. Ar tai įmanoma ir koks žmogus tą galėtų padaryti? Naujasis Ukrainos prezidentas Petro Porošenka nusprendė tokią atsakomybę patikėti moteriai – Aukščiausiosios Rados deputatei Irinai Geraščenko. 43 metų partijos „Udar“ atstovę šalies lyderis antradienį įpareigojo sukurti sąlygas taikiam situacijos Donecko ir Luhansko srityse sureguliavimui, rašo zn.ua.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2014, 5:14 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:32 PM

Nurodoma, kad pagrindinė prezidento įgaliotinės užduotis bus valstybės lyderio pozicijos pristatymas konflikto deeskalavimo klausimais, pilietinio sutarimo siekimas. Ji taip pat įpareigojama rūpintis piliečių saugumu Luhansko bei Donecko srityse ir visoje Ukrainoje, užkirsti kelią kėsinimuisi į Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą bei įgyvendinti prezidento parengtą taikaus situacijos Rytų Ukrainoje sureguliavimo planą.

Kad galėtų pasiekti šiuos tikslus, įgaliotinė turės teisę organizuoti konsultacijas, apskritus stalus ir susirinkimus, jai Ukrainos institucijos turės teikti visą reikalingą informaciją.

Rytų Ukrainos separatistai sureagavo į prezidento sprendimą, tačiau pareiškė, kad su paskirta pareigūne tiesiogiai nesiderės, o tik per tarpininkus. „Mes neketiname tokia forma bendrauti su Ukrainos atstovais, nes ši šalis kasdien Slovjanske ir kituose miestuose žudo mūsų žmones“, - pareiškė vienas „Donecko liaudies respublikos“ (DLR) lyderių Andrejus Purginas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.