Po skandalo dėl injekcijos JAV vėl ryžosi egzekucijai

Jungtinės Valstijos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jun 18, 2014, 12:01 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:54 PM

58 metų Marcui Wellonsui, nuteistam 1989 metais už vienos 15-metės pagrobimą, išžaginimą ir nužudymą, mirties bausmė buvo įvykdyta prieš vidurnaktį pietinėje Džordžijos valstijoje, pranešė vienas kalėjimų sistemos pareigūnas.

Aukščiausiasis Teismas trečiadienį taip pat atmetė apeliaciją kitoje byloje ir atvėrė kelią egzekucijai Misūrio valstijoje, kuri bus įvykdyta už dviejų moterų nužudymą nuteistam Johnui Winfieldui.

Trečią egzekuciją planuojama įvykdyti trečiadienį 18 val. vietos (ketvirtadienį 1 val. Lietuvos) laiku pietinėje Floridos valstijoje.

JAV valstijos, kuriose tebevykdomos mirties bausmės, susidūrė su mirtinoms injekcijoms naudojamų preparatų stygiumi, kai tiekėjai Europoje liovėsi tiekti pentobarbitalį.

Dėl šios priežasties kalėjimų departamentai 32 valstijose buvo priversti ieškoti naujų tiekėjų arba naudoti kitokius preparatus.

Balandį Oklahomoje mirtina injekcija buvo sušvirkšta nuteistam žudikui ir žagintojui Claytonui Lockettui, tačiau ta procedūra užtruko net 43 minutes – kai paprastai trunka tik apie 10 minučių. Kalinys pastebimai kentė didelį skausmą ir buvo tampomas konvulsijų, o ta nepavykusi egzekucija sulaukė didelio pasmerkimo – netgi iš prezidento Baracko Obamos.

Nuo tada visos suplanuotos egzekucijos buvo atidėtos, kol valstijos peržiūrėjo jų procedūras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.