Ieškodamas pagrobtų paauglių Izraelis tęsia areštų bangą

Izraelio pajėgos,

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jun 19, 2014, 11:51 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:03 PM

Iš viso jau yra suimta 280 palestiniečių, kurių trys ketvirtadaliai priklauso islamistų judėjimui „Hamas“, sakoma kariškių pareiškime.

Trys paaugliai dingo iš populiarios keliautojų autostopu vietos netoli Buš Eciono gyvenviečių bloko Vakarų Kranto pietuose, birželio 12 dieną.

Izraelis dėl jų pagrobimo kaltina „Hamas“ ir pradėjo didžiulę karinę paieškos operaciją, kurios tikslas taip pat yra sutriuškinti judėjimo infrastruktūrą Vakarų Krante.

„Praėjusią naktį buvo sulaikyta maždaug 30 įtariamųjų, (o) bendrai nuo operacijos pradžios (sulaikyta) iš viso 280 (asmenų). Iš tų 280 (įtariamųjų) 200 yra „Hamas“ agentai“, – nurodė armija.

Kariai atliko kratas maždaug 100-e vietų ir įsiveržė į 10 „Hamas“ organizacijų, kuriomis buvo naudojamasi „verbavimui, informacijos skleidimui ir grynųjų pinigų cirkuliacijos užtikrinimui“.

Tarp tų organizacijų yra studentų sąjunga Birzeito universitete netoli Ramalos.

Tačiau didžiulio masto paieška ir areštai praėjusią naktį išprovokavo susirėmimus Dženine ir Nabuluje Vakarų Kranto šiaurėje, nurodė armija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.