JAV nesiveržia bendradarbiauti su Iranu

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry tikino esąs suinteresuotas keistis

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 19, 2014, 5:30 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:41 PM

„Esame suinteresuoti bendrauti su Iranu. Kad jie žinotų, ką mes galvojame, kad mes žinotume, ką iraniečiai galvoja, - dalinsimės informacija, kad žmonės nedarytų klaidų“, - aiškino valstybės sekretorius.

NBC televizijos korespondentų paklaustas, ar Vašingtonas ir musulmonų šiitų dominuojamas Iranas ketina bendradarbiauti kovojant su „Irako ir Levanto islamo valstybės“ (ISIL) kovotojais Irake, J.Kerry JAV poziciją išreiškė paprastai.

„Ne. Nesiruošiame stoviniuoti ir svarstyti, kaip daryti tą ar aną. Ant mūsų stalo to nėra“, - tikino pareigūnas, pridūręs, jog JAV Irake svarsto „įvairiausius“ veikimo scenarijus.

Irako vyriausybė atvirai kreipėsi į Vašingtoną prašydama „paramos iš oro“ kovojant su ISIL kovotojais, besiveržiančiais sostinės Bagdado link. Baltųjų rūmų administracija kol kas nedavė aiškaus atsakymo dėl galimos oro operacijos Irake.

JAV parlamentarai prezidentą Baracką Obamą pastaruoju metu spaudžia įtikinti atsistatydinti Irako premjerą Nouri al-Maliki, kurio šiitiška kilmė, silpna lyderystė ir nenoras dirbti su musulmonais sunitais paskatino ISIL sukilti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.