P. Porošenka pasirašys asociacijos sutarties ekonominę dalį

Pasiūlė pareigūnus

Prezidentas dar turės pasiūlyti gynybos ministro ir Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) vadovo kandidatūras.<br>AP nuotr.
Prezidentas dar turės pasiūlyti gynybos ministro ir Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) vadovo kandidatūras.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 19, 2014, 4:56 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:41 PM

„Simboliška yra tai, kad Pavlo Klimkinas šiandien vadovauja Užsienio reikalų ministerijai. Jo dviguba atsakomybė yra ta, kad birželio 27 dieną aš padėsiu parašą ir užbaigsiu asociacijos sutarties pasirašymo procedūrą“, – pareiškė P.Porošenka ketvirtadienį, pristatydamas naująjį diplomatijos vadovą.

„Tai, ko mes taip ilgai laukėme, įvyks kitą savaitę“, – pasakė P.Porošenka.

Prezidentas priminė, kad būtent P.Klimkinas aktyviai dalyvavo šio svarbaus dokumento ruošime.

„Uždaviniai ir darbo intensyvumas bus labai didelės apimties, o aš jumis pasikliaunu“, – sakė prezidentas, kreipdamasis į P.Klimkiną.

Jis taip pat pranešė, kad iš naujojo ministro tikisi užsienio reikalų ministerijos reformavimo ir jos darbo efektyvumo pakėlimo.

„Esu įsitikinęs, kad ši komanda, kuri šiandien dirba ministerijoje, yra pajėgi tinkamai atsakyti į šiuos iššūkius“, – pabrėžė prezidentas.

„Mūsų prioritetai yra akivaizdūs: taikos planas (Ukrainos rytams) ir asociacija su ES“, – savo ruožtu pažymėjo P.Klimkinas.

Ukrainos vadovas taip pat pareiškė, kad Liuksemburge birželio 23 dieną vyksiančiame Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikime bus pateiktas Ukrainos planas dėl taikaus padėties sureguliavimo.

„Birželio 23-ąją, manau, mūsų lauks Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų posėdyje Liuksemburge, kur mes pristatysime taikų Ukrainos planą“, – sakė P.Porošenka.

Pasiūlė pareigūnus

Ukrainos Aukščiausioji Rada parėmė prezidento Petro Porošenkos pasiūlytus kandidatus užsienio reikalų ministro, centrinio banko ir generalinio prokuroro postams užimti, praneša „Reuters“.

Kiekvienas iš pasiūlytų kandidatų gavo reikalingą dviejų trečdalių parlamento narių paramą. Netikėtai vieninga Aukščiausiosios Rados parama prezidentui suteiks dar daugiau pasitikėjimo bandant spręsti Rytų Ukrainos krizę ir gaivinant byrančią šalies ekonomiką.

Naujuoju Ukrainos užsienio reikalų ministru taps buvęs ambasadorius Vokietijai, 47-erių metų diplomatas Pavlo Klimkinas, šalies Centrinio banko valdytoja bus patyrusi bankininkė Valerija Hontareva. Generalinei prokuratūrai vadovaus premjero pirmasis pavaduotojas Vitalijus Jarema, kuriam teks nelengva užduotis kovoti su šalyje siaučiančia korupcija.

„Kova su korupcija yra ne mažiau svarbi nei kova už taiką“, - sakė P. Porošenka, pristatydamas V. Jaremą.

Prezidentas dar turės pasiūlyti gynybos ministro ir Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) vadovo kandidatūras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.