Brazilijoje smurtaujančius demonstrantus vaikė dujomis

Didžiausiame Brazilijos San Paulo mieste ketvirtadienį demonstracija peraugo į smurtą, kada antivyriausybiniai protestuotojai nuniokojo automobilius ir bankus, o policija atsakė ašarinėmis dujomis, skelbia „Reuters“.

Neramumai prasidėjo baigiantis Anglijos ir Urugvajaus futbolo rungtynėms San Paule.<br>AP nuotr.
Neramumai prasidėjo baigiantis Anglijos ir Urugvajaus futbolo rungtynėms San Paule.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 20, 2014, 9:29 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:15 PM

Neramumai prasidėjo baigiantis Anglijos ir Urugvajaus futbolo rungtynėms San Paule. Kol kas pranešimų apie sužeistus protestuotojus ar į smurtą patekusius užsienio futbolo gerbėjus nepateikiama, informavo policijos atstovė.

Demonstracija prasidėjo 1 tūkst. 300 žmonių susirinkus paminėti sėkmingų pastangų, kurios užkirto kelią viešojo transporto kainų didinimui, metinių. Vėliau dalis demonstrantų pradėjo daužyti parduotuvių vitrinų langų stiklus.

Televizijos transliacijoje rodoma, kaip kaukėtų vyrų grupė ant automobilių paišo grafitus, šaudo petardas ir niokoja valstybės nuosavybę. Policija ėmėsi atsakomųjų veiksmų ir vaikė protestuotojus ašarinėmis dujomis.

Praėjusių metų birželį Brazilijoje kilo protestų banga, kai šimtai tūkstančių gyventojų išėjo į gatves pareikšti pasipiktinimą dėl prastų viešųjų paslaugų, korupcijos ir didelių išlaidų pasaulio futbolo čempionatui, kuris prasidėjo birželio 12-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.